.

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Στο επίκεντρο η οικογένεια από τα Γεράνεια-Κ.Αλεξίου: «Βοηθήστε αυτόν τον άνθρωπο να ορθοποδήσει ξανά»

Συζητήθηκε το θέμα για την πυροπαθή πολυμελή οικογένεια από τα Γεράνεια στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αλεξάνδρα Κοντοχρήστου-Τσιαντέ να ανακοινώνει την διοργάνωση συναυλίας για την οικογένεια που κάηκε ολοσχερώς το μίνι-μάρκετ της και ένα μέρος της οικείας στο παρολύμπιο χωριό. Η συναυλία θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας και τα έσοδα θα δοθούν στην οικογένεια για οικονομική ενίσχυση στις καταστροφές που υπέστη από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην επιχείρηση της στις αρχές Αυγούστου.

Τον λόγο ζήτησε και ο Πρόεδρος των Γερανείων ο κ. Αλεξίου ο οποίος και τόνισε πως: «Πρέπει να βοηθήσετε αυτόν τον άνθρωπο και την πολυμελή οικογένειά του να ορθοποδήσει και να σταθεί στα πόδια του ξανά. Η καταστροφή ήταν τεράστια. Οφείλετε να βοηθήσετε και η αλληλεγγύη σε τέτοιες καταστροφές πρέπει να είναι δεδομένη».

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου ξεκαθάρισε: «Ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να βοηθήσουμε, θα το πράξουμε. Όταν όμως έχουμε να διαχειριστούμε τέτοια θέματα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, όταν διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα διότι απολογούμαστε στους πολίτες».

Ο Δημήτρης Γκουνός έφερε αντίρρηση και τόνισε: «Δήμαρχε μπορείς να βγάλεις έκτακτο κονδύλιο και να βοηθηθεί η οικογένεια».

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ανταπάντησε πως: «Δεν γίνεται αυτό που λες. Άλλο να είναι δημόσιο κτίριο κατεστραμμένο και άλλοι ιδιωτικό κτίριο».

Ο πρώην Δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος στην αρχή του συμβουλίου είχε επισημάνει: «Θεωρώ πολλή σωστή την κίνηση με την συναυλία για να μαζευτούν έσοδα για την οικογένεια αλλά μπορούμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω».

Πηγή: elassona-city.gr