Header Ads

Χρήστος Παπαδημητρίου: «Να προστατευτεί ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους η Φέτα Ελασσόνας»!

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου είναι αγρότης από το 1996 στον Λόφο Ολύμπου, καλλιεργώντας πάνω από 1.000 στρέμματα (σιτηρά, καλαμπόκια, καπνά, αμυγδαλιές και τριφύλλια) και είναι υπεύθυνος στην Νομαρχιακή Επιτροπή στον Αγροτικό Τομέα Λάρισας για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι και γραμματέας της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας. Διετέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και μέλος για 11 χρόνια στην Ένωση Ελασσόνας στον συνδικαλιστικό τομέα.

Μιλάει στα «Ολύμπια Δρώμενα» για τις εξελίξεις γύρω από την κυβέρνηση, τον αγροτικό τομέα και όλα όσα έρχονται στον τομέα της γεωργίας μέσα στο 2017 και το 2018:

-Κύριε Παπαδημητρίου τι περιμένουν πλέον οι νέοι αγρότες αλλά και οι παλαιότεροι από την κυβέρνησή σας;
-Καταρχήν μέχρι τον Σεπτέμβριο θα βγουν τα βιολογικά προγράμματα. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου τα νιτρικά προγράμματα. Από Σεπτέμβριο επίσης τα Σχέδια Βελτίωσης. Προς το τέλος Ιουλίου αναμένονται και πληρωμές των προγραμμάτων των νέων αγροτών στο 70% και το 2018 θα εκδοθούν τον Μάρτιο νέα προγράμματα για νέους αγρότες.

-Τελικά οι ασφάλειες του ΟΓΑ με τον νέο ΕΦΚΑ είναι ακριβότερες από πριν;
-Τρομοκρατούσαν τον κόσμο τα κανάλια και η αντιπολίτευση. Τελικά αποδείχτηκε ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το 90% των αγροτών είναι στα 87 ευρώ το μήνα! Τα έσοδα του ΕΦΚΑ μαζεύονται πιο εύκολα και για το ίδιο το κράτος, εισπρακτικά.

-Ναι αλλά οι αγρότες φορολογήθηκαν πρώτη φορά και επιβαρύνθηκαν οι τσέπες τους.
-Και εδώ υπήρξε διαστρέβλωση από τα μεγάλα κανάλια. Ο νόμος του 2014 των Σαμαρά-Βενιζέλου επιβάρυνε το 2015 τους αγρότες σε τεράστιο βαθμό. Το 2016 το 80% με 90% δεν πληρώνει διότι έχει αφορολόγητο. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ξεπληρώσει από το 2010 λάθη και παραλείψεις σε θέματα όπως οι βοσκότοποι και οι εξισωτικές.

-Στην φέτα όμως πολλοί κατακρίνουν την κυβέρνηση ότι στο τέλος θα κάνει πίσω και θα χαθεί η ονομασία προέλευσης.
-Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μια κοινή γραμμή με τους κτηνοτρόφους. Για να προστατευτεί η φέτα πρέπει να εφαρμοστεί η τεχνική λύση με τις γεωγραφικές ενδείξεις ώστε χωρίς αστερίσκους να προστατευτεί ξεκάθαρα η φέτα Ελασσόνας.

-Το καλοκαίρι του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας ενώ κάλεσε τον κόσμο να πει «ΟΧΙ» στο τέλος το έκανε «ΝΑΙ». Πολλοί απογοητεύτηκαν που πίστεψαν στην ρήξη με την ευρωπαϊκή λιτότητα της Ε.Ε..
-Το καλοκαίρι του 2015 υπήρχαν δύο δρόμοι. Ο πρώτος της απόλυτης ρήξης. Ο δεύτερος όπου μέσα από τα μνημόνια, θα βγαίναμε οριστικά από τα μνημόνια. Το καλοκαίρι του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει βγάλει την χώρα από τα μνημόνια οριστικά, θα έχουμε επιστρέψει στις αγορές και θα έχουν αποκατασταθεί οι εργασιακές σχέσεις. Θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα. Ο στόχος θα έχει επιτευχθεί, τον οποίο στόχο, τον είχαν στο τέλος της διαδρομής και οι δύο δρόμοι που αναφέραμε πιο πάνω. Το καλοκαίρι του 2015 είχαμε αποφασίσει να βγούμε από τα μνημόνια. Το 2018 η χώρα θα αναπνεύσει ξανά.

-Αν η χώρα βγει από τα μνημόνια και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Τι περιμένετε εσείς από τον ελληνικό λαό;
-Αν η χώρα βγει από τα μνημόνια και ρωτήσεις έναν ψηφοφόρο την γνώμη του πριν την κάλπη, θα διαπιστώσουμε όλοι μας τότε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, αφού ήταν εκείνος που και τις αξιολογήσεις όλες τις έκλεισε και από τα μνημόνια έβγαλε τη χώρα. Γιατί να μην δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτήν την κυβέρνηση που κατάφερε όλα όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Στην τελική στο τέλος θα έχουμε πάρει και την πολυπόθητη ρύθμιση του χρέους ώστε να επιστρέψει πλήρως η κανονικότητα στην αγορά και στον επιχειρηματικό κόσμο.

-Ναι αλλά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ώστε να φτάσει να κλείσει τις αξιολογήσεις γονάτισαν τον ελληνικό λαό όπως και τα μέτρα που έπαιρναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν σε καμία κυβέρνηση αυτοδυναμία. Τι θα κάνει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ;
-Καταρχήν εμείς βλέπουμε βουλή με έξι κόμματα μέσα. Να μην θεωρούν τελειωμένους οι κύριοι με τις δημοσκοπήσεις τους ΑΝΕΛ. Εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, έχουν ήδη γίνει ανοίγματα στον δημοκρατικό χώρο. Η αδιευκρίνιστη ψήφος και η πόλωση επίσης παίζουν μεγάλο ρόλο πριν την κάλπη. Οι δημοσκοπήσεις δεν μας δείχνουν την πραγματική εικόνα. Δεν ήταν στις προθέσεις μας τα μνημόνια και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η χώρα πάντως δεν θα μείνει ακυβέρνητη σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

-Για τον Μητσοτάκη ποια είναι η γνώμη σας;
-Στο Βλαχογιάννι διοργάνωσε φιέστα! Με φιέστες δεν παράγεται πολιτική! Στη Φέτα να είναι ξεκάθαρος. Είπε ότι είναι σύμφωνος με την τεχνική λύση. Απομένει να το δούμε. Και να μην τάζει μεγάλη παροχολογία. Επίσης, όσα είπε για την τρομοκρατία και ότι προέρχεται από την ακροαριστερά είναι επικίνδυνα. Ξεπλένει την ακροδεξιά ο κ. Μητσοτάκης;

-Το αύριο ο Έλληνας το βλέπει ζοφερό. Τι έχετε σαν κυβέρνηση να του απαντήσετε;
-Τα κανάλια ήδη έχουν σταματήσει να μιλάνε συνέχεια για το πρόβλημα της Ελλάδος. Η χώρα θα ανακάμψει. Οι θυσίες των Ελλήνων θα πιάσουν τόπο. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα βγάλει την χώρα από τα μνημόνια το 2018. Θα βγούμε στις αγορές και σε συνδυασμό και με την Αναπτυξιακή Τράπεζα θα βάλουμε τις βάσεις για ένα πιο παραγωγικό μέλλον του κράτους και της χώρας, αντίστοιχα.

Πηγή: elassona-city.gr
Photo: Vasilis Tsigiannis
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.