.

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Αίθριος καιρός και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες ή βροχές θα εκδηλωθούν το μεσημέρι απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά και τοπικοί όμβροι στα υπόλοιπα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ασθενείς μεταβλητοί και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
η θερμοκρασία θα φτάσει έως 31 και κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (02/06/2017) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις όπου στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (03/06) στα κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Κυριακή (04/06) στα ανατολικά και βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Τη Δευτέρα, (05/06), Αγίου Πνεύματος αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.