Header Ads

«Ξάφνιασε» ο θάνατος του Θεόδ. Σιδηρόπουλου

Θλίψη, συγκίνηση και «ξάφνιασμα» στην Ελασσόνα και στην ευρύτερη περιοχή για τον αιφνίδιο θάνατο γνωστού Ελασσονίτη, τις απογευματινές ώρες της περασμένης Κυριακής.

Πρόκειται για τον 62χρονο Θεόδωρο Σιδηρόπουλο, συνταξιούχο τεχνικό του Ο.Τ.Ε., και παλαιότερα στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ν.Δ., που «έφυγε» μέσα στον ύπνο του απρόσμενα και αθόρυβα από τη ζωή, αφού κοιμήθηκε για να ξεκουραστεί και… δεν ξύπνησε ποτέ!

Ο θάνατος του Θ. Σιδηρόπουλου ξάφνιασε για τα καλά την τοπική κοινωνία, που «σοκαρίστηκε» από το άσχημο «μαντάτο», αφού λίγες ώρες πριν τον είχαν δει στα «στέκια» της πόλης ευδιάθετο.

Ο εκλιπών ήταν για αρκετά χρόνια δραστηριοποιημένος στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτικοποιημένος, συνεργάτης του πρώην δημάρχου Ελασσόνας Χρήστου Καραγιάννη, διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας, αλλά και πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Ελασσόνας της Νέας Δημοκρατίας.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του, συνταξιούχο τραπεζικό της πρ. Εμπορικής Τράπεζας Φεβρωνία Μπουγάτσια και δύο κόρες, ενώ ευτύχησε να γίνει και παππούς.

Άτομο κοινωνικό, ανοιχτό, αγαπητό, δραστήριο, με άποψη, καλός συζητητής, με έγνοια και διάθεση για προσφορά, με ευαισθησίες, με χιούμορ και χαμόγελο, που δεν έκρυβε τον προβληματισμό του για θέματα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Ενδιαφέρον παρουσίαζε και η συνεχής ενασχόλησή του με τοπικές καλλιέργειες, ερασιτέχνης αμπελουργός και οινοποιός ο ίδιος, με αγάπη και μεράκι.

Εκατοντάδες άτομα, παρά την αργία της Πρωτομαγιάς και το τριήμερο, συνόδευσαν τον 62χρονο Ελασσονίτη στην τελευταία του κατοικία. Στην Εξόδιο Ακολουθία, το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες π. Βησσαρίων Καραλάσκος, π. Παΐσιος Μπίσμπας και ο ιερέας π. Χρήστος Γεροφάκας.

Χαρακτηριστικά, τα όσα υπενθύμισε ο μητροπολίτης Ελασσώνος: «Καθημερινά, τα όσα συμβαίνουν, μας αποδεικνύουν πως όλη μας η ζωή και η παρουσία μας στη γη είναι ένα σύντομο επεισόδιο. Συνεχώς διαπιστώνουμε αυτή την πραγματικότητα. Τα πρόσκαιρα, τα εφήμερα, έχουν ημερομηνία λήξεως. Αυτή την Πασχάλια, Αναστάσιμη περίοδο, εξεδήμησε προς Κύριον ο αδελφός Θεόδωρος. Την αιώνια ζωή μόνο με την πίστη μπορούμε να την κατανοήσουμε. Εύχομαι στους δικούς του, στην οικογένειά του, την εξ Ύψους παρηγορία».

Στο «τελευταίο αντίο» για τον Θεόδωρο Σιδηρόπουλο, βρέθηκαν μεταξύ των άλλων:

Οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ελασσόνας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ Φώτης Καραγκόγκος, ο πρ. βουλευτής Γιάννης Παπαδημόπουλος, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, πολιτευτές, κομματικά στελέχη, κ.ά.

Του Γιάννη Μουκίδη (eleftheria.gr)
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.