Header Ads

Ένταση, φωνές και αλληλοκατηγορίες για τους παιδικούς σταθμούς στο δημοτικό συμβούλιο Ελασσόνας!

Ένταση προτού ξεκινήσουν τα θέματα ημερησίας διάταξης είχαμε στο δημοτικό συμβούλιο Ελασσόνας, όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν με τους παιδικούς σταθμούς και τις νηπιαγωγούς. Τον λόγο πήρε αρχικά η γονέας Εύη Θεοδωράκη η οποία τόνισε:

«Στις 4/5 επίσημα η διευθύντριά μας κάλεσε να βρεθούμε με τον κ. Τσιμπόλη. Ο κ. Τσιμπόλης δεν ήρθε. Μας κρατούσε η διευθύντρια όλον αυτόν τον καιρό και κάναμε υπομονή. Ο κ. Τσιμπόλης δεν απάντησε εγγράφως πουθενά και στις 8/5 πήραμε αριθμό πρωτοκόλλου και ζητήσαμε να μας απαντήσουν επίσημα και σύντομα, ποιος είναι αυτός που αποφασίζει πιο πάνω από τον κ. Τσιμπολη. Μια μητέρα έδωσε την επιστολή μας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο κ. Βάλλας έκανε έρευνα και ο κ. Τσιμπόλης του απάντησε. Απάντησε στον κ. Βάλλα και όχι σε εμάς. Έπρεπε να μας απαντήσετε. Είναι ανεπίτρεπτο να μην μας απαντάτε. Σε λίγους μήνες πρέπει να γράψουμε και πάλι τα παιδιά μας. 32 παιδιά και οι γονείς είμαστε μια γροθιά. Δεν μας καλύπτει η δικαιολογία του κ. Τσιμπόλη ότι είναι 3χρονα τα παιδιά μας. Δεν είναι κοινωνική πολιτική αυτή. Απάντηση επίσημη ζητάμε. Δεν απαντάτε ούτε σε εμάς ούτε στην διευθύντρια».

Η τμηματάρχης του τμήματος του Οργανισμού κ. Μαρία Κολάρα τόνισε: «Δεν έχω πάρει σε κανένα έγγραφο απάντηση. Έχω κάνει εισηγήσεις και δεν έχω πάρει απάντηση. Τα παιδιά πρέπει να έχουν ασφάλεια. Δουλεύω 34 χρόνια και πρώτη φορά τα παιδιά δεν θέλουν να μπουν μέσα στον σταθμό. Τα 8μηνα δεν δίνουν την λύση, που επικαλείστε. Εάν δεν υπήρχε η δυνατότητα για μόνιμη νηπιαγωγό, θα το δεχόμασταν. Υπάρχει η δυνατότητα. Δεν υπήρχε δασκάλα μόνιμη. Ως τότε αλλάζουμε δασκάλες. Έχουμε στους δύο παιδικούς σταθμούς έξι συνολικά τμήματα. Έχουμε έξι μόνιμες δασκάλες. Οι έξι δασκάλες αντιστοιχούν σε έξι τμήματα που έχουμε. Και τα οκτάμηνα είναι βοηθοί».

Ο κ. Λέκκας ρώτησε την τμηματάρχη: «Λειτουργούσε εδώ και ενάμιση έτος ο παιδικός σταθμός;»

Η κ. Κολάρα ανταπάντησε: «Λειτουργούσε αλλά εδώ και ένα μήνα και, με μία νηπιαγωγό».

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου τόνισε: «Το κατηγορητήριο δεν είναι ότι δεν δουλεύει ο παιδικός, ούτε ότι δεν δουλεύουν τα οκτάμηνα αλλά ότι δεν δουλεύει μόνιμη νηπιαγωγός. Για ένα καπρίτσιο δηλαδή γίνεται σήμερα το κατηγορητήριο».

Η κ. Κολάρα ανταπάντησε: «Δεν θεωρούμαι εγώ παιδαγωγικό προσωπικό. Μόνιμη είμαι σαφώς. Δεν έχω παιδαγωγικό έργο όμως. Επιβλέπω τέσσερις-πέντε παιδικούς σταθμούς».

Ο Νίκος Ευαγγέλου: «Ότι έχει γίνει από εμάς είναι καθόλα νόμιμο».

Ο Δημήτρης Έξαρχος: «Να μεταφερθεί η μία δασκάλα στον άλλον παιδικό να λυθεί το θέμα».

Η Διευθύντρια του Οργανισμού Αθανασία Τζιώλα: «Σε εμάς υπάρχει οργανωμένη υπηρεσία. Εγώ διορίστηκα ως δασκάλα. Και έτσι λειτουργώ κάθε μέρα, χρόνια ολόκληρα. Κάθε μέρα θα κάνουμε το καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού και θα ασχολούμαι μετά με τα παιδιά στον δικό μας παιδικό σταθμό. Ο χρόνος που δουλεύω στον παιδικό σταθμό, δεν με απορροφά από τον χρόνο μου για τις άλλες αρμοδιότητές μου. Έχουμε 84 παιδιά και είμαστε έξι δασκάλες στον δικό μας παιδικό σταθμό. Πέρυσι είχαμε 120 παιδιά. Μου είπαν να διαγράψουμε. Δεν το κάναμε για κοινωνικούς λόγους. Όλοι με βλέπετε κάθε μέρα να είμαι με τα παιδιά. Όλη μέρα είμαι με τα παιδιά. Αν σκεφτόσαστε να αποδυναμώσετε τον παιδικό μας σταθμό, πρέπει να το σκεφτείτε καλά».

Ο Δημήτρης Έξαρχος: «Πρώτη φορά βλέπω να κατηγορεί νηπιαγωγός την συνάδελφό του».

Η Αθανασία Τζιώλα: «Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτό καταλάβατε;»

Ο Γιώργος Πασχόπουλος: «Γνωρίζατε ότι θα προκύψει τέτοιο πρόβλημα. Έπρεπε να το είχατε λύσει».

Ο κ. Τσιμπόλης: «Δεν αναφέρει πουθενά η απόφαση ότι απαλλάσσονται από τα κοινά τους καθήκοντα οι μόνιμες. Αναφέρεται ξεκάθαρα για κάθε τμήμα παιδικού σταθμού ότι πρέπει να εξυπηρετείται μέχρι 25 παιδιά, με μια παιδαγωγό και μια βοηθό. Έκανα μετάθεση από την Βερδικούσια στον παιδικό σταθμό. Αυτή η κατάσταση έμεινε μέχρι τον Μάρτη του 2017. Στη Βερδικούσια έγιναν όμως 10-12 τα παιδιά και αυξήθηκαν. Ζητήσαμε έξι νηπιαγωγούς. Εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά στην επαρχία και με τα οκτάμηνα. Και με μαγείρισσα και με νηπιαγωγό και με προσωπικό. Τον Φλεβάρη του 2018 θα λήξουν οι συμβάσεις των οκταμήνων. Εάν βρεθεί πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε».

Ο Δημήτρης Αβρανάς: «Πείτε μας Δήμαρχε τι θα κάνετε; Είναι πολύ ευαίσθητος τομέας. Εάν συνταξιοδοτηθούν οι δύο διευθύντριες, πάλι θα υπάρξουν κενές θέσεις. Πρέπει να υπάρξει σταθερό προσωπικό. Εάν θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονοι άνθρωποι».

Ο Νίκος Ευαγγέλου: «Και εμείς τασσόμαστε υπέρ του μόνιμου προσωπικού. Αλλά δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι μας».

Ο Γιώργος Πασχόπουλος: «Θα μπορούσατε να λύσετε το θέμα και δεν είναι θέμα καπρίτσιου Δήμαρχε που είπατε. Όλα αυτά δεν θα γινόταν εάν δεν βάζατε την υπογραφή σας».

Ο Νίκος Ευαγγέλου: «Σεβόμαστε τους νέους εκπαιδευτικούς. Με αυτόν τον τρόπο θα πορευτούμε, όπως είπε σαφέστατα και ο Πρόεδρος».

Η Εύη Θεοδωράκη τόνισε: «Εγώ δεν αναφέρομαι προσωπικά στον Νίκο Ευαγγέλου για να μιλάτε για καπρίτσιο. Εγώ απευθύνομαι στον Δήμαρχο Ελασσόνας. Σήμερα είστε, αύριο δεν είστε. Εγώ αναφέρομαι στον θεσμό και ζητάω απαντήσεις. Αφορά τα παιδιά μας. Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική. Και επειδή το πάτε σε προσωπικό επίπεδο Δήμαρχε, θα το πάω και εγώ σε προσωπικό από εδώ και πέρα».

Ο Νίκος Ευαγγέλου ανταπάντησε: «Δύο μητέρες με εμπάθεια προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Εμείς το έχω ξαναπεί δεν έχουμε θέμα με κανέναν γονέα, με κανέναν εκπαιδευτικό. Και αν χρειαστούν και άλλες ανάγκες για τους παιδικούς σταθμούς, ο Δήμος θα βρει την λύση και θα κάνει αυτό που πρέπει».

Η κ. Κολάρα τόνισε: «Ο Δήμαρχος έδειξε ευαισθησία από την πρώτη στιγμή για να μετεστεγαστούμε. Αυτό το παραδεχόμαστε».

Ο γονέας κ. Μπούτλας τόνισε: «Δεν αντιλέγει κανένας ότι υπάρχει βούληση από τον Δήμο. Έχει να κάνει όλο αυτό με το ότι δεν μας απαντάτε εγγράφως».

Ο Στάθης Ψωμιάδης: «Εγώ που είμαι μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠ δεν έχω ενημέρωση από τον Πρόεδρο όλο αυτό το διάστημα ότι υπήρχε τέτοιο θέμα».

Πηγή: elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.