.

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Με επιτυχία η σύσκεψη αθλητικών και πολιτιστικών παραγόντων στην Ελασσόνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017, στην Ελασσόνα η Σύσκεψη αθλητικών και πολιτιστικών παραγόντων με θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό των αθλητικών εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι Πρόεδροι των αθλητικών και πολιτιστικών Φορέων κ.κ.:
-Γιώργος Τριανταφύλλου, Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας,
-Σάκης Πιτένης, Πρόεδρος του Συλλόγου Faethon Olympus Marathon
-Βίκη Νίκου, Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπαρμού
-Ζήσης Πάσχος, μέλος του Συλλόγου Φίλων του Ολύμπου,
-Δρ Κώστας Σαχινίδης, Πρόεδρος του Δικτύου Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας κ.ά.
Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και εκφράστηκαν διάφορες σημαντικές προτάσεις για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2017 και την καθιέρωσή τους ως μόνιμου αθλητικού θεσμού. Ο κύριος σκοπός των εκδηλώσεων αυτών θα είναι να προβληθούν από τον Όλυμπο και από την Ολυμπιάδα οι πανανθρώπινες αξίες της Ειρήνης και το πανάρχαιο αθλητικό πνεύμα, που εξέπεμπαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, οι οποίοι γίνονταν προς τιμήν του Ολύμπιου Δία στην αρχαία Ολυμπία.

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν τα εξής:
- Οι ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2017 να γίνουν στο χωριό Ολυμπιάδα, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας Ολυμπιάδας και των άλλων τοπικών φορέων και του ΣΕΓΑΣ.
- Να πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα: «Ο σύγχρονος αθλητισμός στην περιφέρεια και τα προβλήματά του-Προοπτικές» και να προσκληθούν ειδικοί επιστήμονες και κορυφαίοι αθλητικοί παράγοντες του Στίβου στην Ελλάδα. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί κατά την ίδια ημέρα, το πρωί, στην αίθουσα του κέντρου ‘’Εσπερίδες’’ στην Ολυμπιάδα.
- Οι αθλητικοί αγώνες στίβου να γίνουν κατά τις απογευματινές ώρες στο παλιό γήπεδο της Ολυμπιάδας και να περιλαμβάνουν τα αγωνίσματα: Αγώνας δρόμου 100 μέτρων και αντοχής (στη διαδρομή Πλατανόδασος-Ολυμπιάδα), Ρίψεις Ακοντίου και Δίσκου, Άλματα ύψους και μήκους, Πάλη κ.ά.
- Οι αγώνες να γίνουν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την προσδοκία να καλύψει τα εκτυπωτικά έξοδα και τις απαιτούμενες μικροφωνικές εγκαταστάσεις. Για τις υπόλοιπες οργανωτικές δαπάνες (φιλοξενία ομιλητών, μετάλλια, διαφημιστικά δώρα κ.λπ.) θα αναζητηθούν διάφοροι ιδιώτες Χορηγοί.
- Να γίνει προκήρυξη των αγώνων για τη συμμετοχή όσων αθλητών ενδιαφέρονται (παιδιών και ενηλίκων) από την Επαρχία Ελασσόνας και από όλη την Ελλάδα.

Η Σύσκεψη έληξε με τη δέσμευση όλων να επαναληφθεί τον Ιούλιο και να προσκληθούν και άλλοι αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς της Επαρχίας Ελασσόνας να συμμετάσχουν ως συνδιοργανωτές.

Για δηλώσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες προσφέρονται στα τηλέφωνα: 6974728071, 6973591587, 6937261789, 6974301684.