Header Ads

«Απασφάλισε» ο Γιώργος Καστανάρας: «Ψεύδεται ο κ. Καραγκόγκος! Είχε δώσει εντολή στον Διευθυντή να μην μου δίνει στοιχεία, χωρίς τη δική του έγκριση»

Ο Γιώργος Καστανάρας είναι συνταξιούχος εφοριακός, πρώην Δήμαρχος Ολύμπου, πρώην ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Νίκου Ευαγγέλου και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ελασσόνας. Μιλάει στην ηλεκτρονική εφημερίδα elassona-city,gr για τις πολιτικές εξελίξεις στον Δήμο Ελασσόνας και τη ΔΕΥΑ, αντίστοιχα:

-Κύριε Καστανάρα καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις της εφημερίδας μας, να απαντήσετε σε ερωτήματα που θέτουν πολίτες και πολιτικοί φορείς εδώ και αρκετό καιρό. Κύριε Καστανάρα με αφορμή την απάντηση του κ. Φώτη Καραγκόγκου, Προέδρου της ΔΕΥΑΕΛ στον συνάδελφο και Εκδότη-δημοσιογράφο Απόστολο Βάλλα, στο έντυπο φύλλο της εφημερίδας "Έκδοση της Ελασσόνας" την Τετάρτη 24/5/2017 και με δεδομένο πως αναφέρθηκε στο πρόσωπό σας, που τόσο απασχόλησε το τελευταίο διάστημα την πολιτική επικαιρότητα θα θέλαμε να σας θέσουμε ορισμένα ερωτήματα και να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Τι έχετε να απαντήσετε στο ότι ο κ. Καραγκόγκος ισχυρίζεται πως έγινε διεξοδική συζήτηση στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑ καθώς και ενημέρωση από τον διευθυντή προς όλους σας άρα και προς το πρόσωπό σας, αφού ήσασταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο ίδιος; Κύριε Καστανάρα είναι ακριβώς τα πράγματα όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ ότι κάποιοι εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς; Ποιος ο λόγος, αναρωτιούνται εύλογα όλοι, ενώ ο κ. Καστανάρας ενημερώθηκε από το σώμα στην ΔΕΥΑ σύμφωνα με τον κ. Καραγκόγκο, παράλληλα προέβαινε παρόλα αυτά σε γραπτές ερωτήσεις-αιτήσεις προς την επιχείρηση, την ίδια ώρα που ήταν μέλος του εν λόγω σώματος; Ο κ. Καραγκόγκος τονίζει πως σε καμία από τις αιτήσεις σας, δεν αναφέρεστε στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό των αντλιοστασίων ούτε στον τρόπο με τον οποίο γινόταν η επισκευή και συντήρησή του. Έχετε απαντήσεις στις εν λόγω παραπάνω ερωτήσεις;
-Κύριε Λιάνε σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε να απαντήσω για όλα όσα διαδραματίζονται στον Δήμο Ελασσόνας και στην ΔΕΥΑ σε αυτήν την πρώτη μας συνέντευξη. Θα μπω κατευθείαν στο θέμα, απευθυνόμενος στον κ. Καραγκόγκο. Κύριε Καραγκόγκο δεν ήταν καταγγελία αυτό που αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο κ. Βάλλας. Μάθε να διαβάζεις σωστά το τι γράφεται και να γνωρίζεις πως όταν κάτι γράφεται μέσα σε αποσιωπητικά, να αντιλαμβάνεσαι και το τι εννοεί ο εκάστοτε δημοσιογράφος. Κύριε Λιάνε, για τα περί εξυπηρέτησης ιδιοτελών σκοπών που αναφέρει ο κ. Καραγκόγκος στον κ. Βάλλα δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, διότι ο κ. Καραγκόγκος «εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια». Σχετικά με την λειτουργία της ΔΕΥΑΕΛ πράγματι είχα αρχίσει να κάνω κάποιο έλεγχο όταν ήμουν δημοτικός σύμβουλος στην προηγούμενη δημοτική αρχή για αυτό και είχα αρχίσει να συγκεντρώνω κάποια στοιχεία σχετικά με την λειτουργία της ΔΕΥΑΕΛ. Ο κ.Καραγκόγκος ψεύδεται όταν λέει ότι οι αιτήσεις μου συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΕΛ. Φαίνεται ότι σε αυτό το σημείο θέλει να κλέψει στα ψέματα την δόξα κάποιων άλλων…Αγαπητοί δημότες, αναγκάστηκα να συνεχίσω να ζητώ στοιχεία και στην συνέχεια, όταν ήμουν μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΛ διότι ο κ. Καραγκόγκος είχε δώσει εντολή στον Διευθυντή να μην μου δίνει στοιχεία, χωρίς τη δική του έγκριση. Τι άραγε φοβόταν ο κ. Καραγκόγκος ή μήπως δεν ήταν δική του εντολή; Για αυτό αγαπητοί δημότες, αναγκαζόμουνα να κάνω αιτήσεις για να πάρω κάποια στοιχεία και κάποιες απαντήσεις που ποτέ δεν έλαβα, τώρα όμως θα υποχρεωθούν να μου απαντήσουν. Τι έχει να απαντήσει ο κ. Καραγκόγκος που ζήτησε να μην του ασκούμε κριτική και τόσο έλεγχο διότι τον πιέζαμε όπως είπε και δεν ήταν σε θέση να λειτουργήσει όπως αυτός νόμιζε, ότι θα έκανε καλύτερα; Δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι δεν είναι αφεντικό σε ιδιωτική εταιρεία παρά είναι Πρόεδρος ενός νομικού προσώπου και ότι διαχειρίζεται χρήματα των δημοτών; Γιατί υποχρεωθήκαμε τον Φεβρουάριο του 2015 να γίνει μια σύσκεψη στην ΔΕΥΑΕΛ με τους κ.κ. Καραγιάννη-Χαλκίδη-Σαπουνά-Σερετίδη κ.α. και με την απουσία του κ. Καραγκόγκου και αποφασίσαμε όλοι τότε μαζί να του δώσουμε χρόνο προσαρμογής 6 μηνών, διότι δεν μπορούσε να αποδώσει υπό πίεση όπως είχε διαμαρτυρηθεί στον κ. Δήμαρχο; Και πράγματι τον αφήσαμε ανεξέλεγκτο από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015 και όταν διαπίστωσα ότι δεν άλλαξε τίποτε διότι όπως λέει και ο λαός «Ο λύκος την τρίχα αλλάζει και όχι το μυαλό», αποφάσισα και παραιτήθηκα από μέλος της ΔΕΥΑΕΛ, διότι δεν μπορούσα να ανεχθώ αυτά τα οποίο γινόντουσαν στην επιχείρηση και επειδή δεν ήθελα να είμαι συνυπεύθυνος. Θα μου πείτε, γιατί δεν βγήκα να τα πω τότε-και πολλές φορές κύριε Λιάνε με ρωτήσατε-και τα λέω σήμερα, διότι τότε είχα και την ευθύνη του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου. Αλλά και σήμερα δεν θα καθόμουν να πω αυτά τα πράγματα εάν δεν με προκαλούσαν.

-Τι εννοείτε κ. Καστανάρα;
-Τι άλλαξε ο κ. Καραγκόγκος που χρειάσθηκε τέσσερις μήνες να εφαρμόσει δελτίο αποστολής για τις μικροπρομήθειες και ύστερα από μεγάλο καυγά; Τι έκανε ως Πρόεδρος ο κ. Καραγκόγκος όταν τον ενημερώσαμε τι γινόταν πριν με τα υλικά; Τίποτα γιατί έτσι τον βόλεψε και τον ίδιο και ακολούθησε το καθεστώς. Που είναι το σύνθημα «Αλλάζουμε γιατί βουλιάζουμε»; Ή μήπως ήθελαν να αναγράφουν το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Έξω οι βάσεις του θανάτου»…και οι βάσεις μείνανε; Γιατί ο κ. Καραγκόγκος δεν επέτρεψε στις νόμιμες επιτροπές να κάνουν έλεγχο και τους υποχρέωνε να υπογράφουν τις βεβαιώσεις εκ των υστέρων, χωρίς έλεγχο, λέγοντας ότι αυτός έχει την ευθύνη και ότι αυτός αποφασίζει; Γιατί ο κ. Καραγκόγκος σε όλα τα διοικητικά συμβούλια που ήμουν μέλος, καλούσε και τον προστάτη του ενώ σήμερα κάνει διοικητικό συμβούλιο όπως αυτόν τον βολεύει; Δεν σας λέει τίποτα αυτό; Γιατί ο κ. Καραγκόγκος ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ δεν έκανε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διαπλοκή του ΟΤΕ των 2500 ευρώ περίπου αλλά το άφησε το θέμα να περάσει έτσι, πληρώνοντας την δαπάνη. Εάν γινόταν στην επιχείρηση του αυτό το συμβάν, αυτό θα το άφηνε να περάσει έτσι; Γιατί ο κ. Καραγκόγκος μάλωνε με τον κ. Χαλκίδη όταν δεν του υπέγραφε τα εντάλματα, παραμονές Χριστουγέννων το 2014 και αναγκάστηκαν να επέμβουν τα μεγάλα μέσα για να τα υπογράψει; Διάβασε ο πολυμαθέστατος κ. Καραγκόγκος ποτέ τον κανονισμό της ΔΕΥΑΕΛ ή θεωρούσε και θεωρεί τον εαυτό του αφεντικό της επιχείρησης και εάν ναι, να μας πει, με ποιον τρόπο γίνανε όλες οι προσλήψεις στην ΔΕΥΑΕΛ; Είναι νόμιμες; Έχω πολλά ακόμη να πω στον κ. Καραγκόγκο αλλά τα αφήνω για άλλη φορά. Οφείλω όμως να απαντήσω και στην αιχμή που αφήνει για τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Έχει κοντή μνήμη ο κ. Καραγκόγκος και δεν θυμάται τα σχέδια βεβαιώσεων που είχα ετοιμάσει σχετικά με τα υποβρύχια, ζητώντας να γίνουν φάκελοι για κάθε γεώτρηση και να συντάσσεται πριν την πληρωμή η σχετική βεβαίωση που θα μας έδειχνε πλέον όλα τα στοιχεία του υποβρυχίου που θα έβγαινε και του υποβρυχίου που θα τοποθετούνταν. Αυτά κ.Καραγκόγκο. Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια και όπως σε βολεύει Πρόεδρε!

-Κύριε Καστανάρα, ποια είναι η γνώμη σας για τον κ. Ευαγγέλου μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, όπως εσείς ο ίδιος ζήσατε την πορεία του μέχρι τώρα από μέσα, στο εσωτερικό της δημοτικής του ομάδας;
-Κύριε Λιάνο, δεν θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Θα πω μόνος πως, έκανα λάθος και κάναμε λάθος, όπως είπε και…ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο. Επιφυλάσσομαι για την συνέχεια της σημερινής δημοτικής αρχής.

-Ο Γιώργος Καστανάρας έχει κλείσει το κεφάλαιο "πολιτική" για τον Δήμο Ελασσόνας ή δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη;
-Λόγω ηλικίας αφήνω τα πολιτικά τεκταινόμενα στην τοπική αυτοδιοίκηση στα νιάτα…

Πηγή: elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.