.

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στην Λάρισα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης η χώρα, με τα συνδικάτα των εργαζομένων να προχωρούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από την Τρίτη, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ να τραβούν χειρόφρενο, ενώ κλιμακώνονται σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου με τη γενική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, ενώ αποχή την Τετάρτη 17 Μαΐου και την Πέμπτη 18 Μαΐου αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νέες εξοντωτικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων οι δημόσιες δομές υγείας οι οποίες θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως και οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί, καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαΐου.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι την Παρασκευή
Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου όταν θα έληγε η απεργία που είχαν εξαγγείλει.

Ειδικότερα, η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 00.01 π.μ., ξημερώματα της Τρίτης 16-5-017 και όπως είχε προγραμματιστεί θα έληγε στις 24.00 μ.μ. μεσάνυχτα της Τετάρτης 17-5-2017. Ωστόσο με την παράταση, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι την Παρασκευή.

Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στην Λάρισα
Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Λάρισα. Το Εργατικό Κέντρο έχει απευθύνει κάλεσμα για τις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία, ενώ την ίδια ώρα το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Στις 10.00 π.μ. η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Λάρισας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Επιμελητήριο.

Τέλος, αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει συγκέντρωση στις 7.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Πηγή: iefimerida.gr - kosmoslarissa.gr