Header Ads

Χρήστος Αγοραστός: "Δεν βλέπω μέλλον στην ομάδα του Π.Ο.Ε.! Προβλέπω ότι θα πάει χειρότερα...

Ξεκάθαρος και καυστικός στις δηλώσεις του, ο πρώην αντιπρόεδρος πέρυσι και πρώην γενικός αρχηγός α΄φέτος του Π.Ο.Ε. Χρήστος Αγοραστός μιλάει για όσα εξελίχτηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ελασσόνας και εκφράζει την δική του άποψη για το παρελθόν και το μέλλον της ομάδας της πόλης μας.

Ο Χρήστος Αγοραστός είναι Ελασσονίτης και συνταξιούχος στρατιωτικός, πρώην ποδοσφαιριστής του Π.Ο.Ε. και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας που τα τελευταία χρόνια μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Π.Ο.Ε. έχει αφιερώσει χρόνο και χρήματα για να βοηθήσει στο εγχείρημα του Άλκη Παλάγκα που από την θέση του Προέδρου ηγείται της όλης προσπάθειας:

-Κύριε Αγοραστέ ποια είναι η γνώμη σας για την λύση συνεργασίας Αλεξανδρή από την ομάδα; Γιατί αποχωρήσατε από την θέση που κατείχατε στον Π.Ο.Ε.;
-Οφείλω να ενημερώσω τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας ότι οι αποφάσεις, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να παίρνονται από κοινού και όχι αυτόνομα σε ένα διοικητικό συμβούλιο μας ομάδας. Στηρίζω τον Αλέξη τον Αλεξανδρή και είμαι ακόμη και τώρα στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και θα επέστρεφα μόνο αν οι αποφάσεις ήταν από ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Δεν βλέπω όμως μέλλον στην ομάδα, οι περισσότεροι παίχτες μας είναι δυσαρεστημένοι από τις αποφάσεις του Προέδρου και η ομάδα αντί να πέι καλύτερα του χρόνου, προβλέπω ότι θα πάει χειρότερα, γιατί δεν υπάρχει αρμονία, συνεργασία και ηρεμία αλλά το κυριότερο, δεν υπάρχει ταυτισμός αποφάσεων στην οργάνωση και στα οικονομικά θέματα με τον Πρόεδρο. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Συνεργάστηκα και πέρασα δύο πολύ όμορφα χρόνια κοντά στην ομάδα που αγαπώ αλλά κατάλαβα και πολλά πράγματα μέσα από την ομάδα που υπηρέτησα. Ο Π.Ο.Ε. ενώ έχει ποδοσφαιριστές και βγάζει ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του, δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Παρόλα αυτά όμως, θέλω να είμαι δίκαιος, τους ευχαριστώ όλους για την συνεργασία που είχαμε, από τον Πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή της ομάδας, από τον προπονητή και όλους τους ποδοσφαιριστές.

-Τι εννοείτε ότι ο Π.Ο.Ε. δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι;
-Κοιτάξτε να δείτε, εγώ ήρθα στον Π.Ο.Ε. για να βοηθήσω σαν αγνός φίλαθλος και σαν αντιπρόεδρος την πρώτη χρονιά ενώ την δεύτερη κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο να βοηθήσω από την θέση του Γενικού Αρχηγού. Με τον Αλέξη τον Αλεξανδρή θέλαμε την επόμενη χρονιά, που θα διανύαμε να κάναμε ένα βήμα παραπάνω με τα δικά μας παιδιά όπως είναι ο Μπούσιας, ο Ματούλας, ο Πεπκολάι, ο Περτζιόνι, ο Μάρκου, ο Μπαρλαγιάννη, ο Μενσούρ, ο Καραμάνος, ο Γκουτζουρέλας κ.α. και με 3-4 προσθήκες, με πολλή όρεξη, πολλή δουλειά όλο το καλοκαίρι φέτος, να προετοιμαστούμε για να βάλουμε τις βάσεις και να κάνουμε μετά από χρόνια, πρωταθλητισμό αφού του χρόνου θα ήταν μια μεγάλη και μοναδική ευκαιρία από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο αντίπαλο δέος, όπως ο Απόλλων Λάρισας και ο Αχιλλέας Φαρσάλων και με δεδομένο ότι ο Οικονόμος Τσαριτσάνης που είναι μια πολλή δυνατή ομάδα, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα ανέβει στην επόμενη κατηγορία ή όχι, να κάνουμε και εμείς το όνειρό μας, το άλμα μας στην Γ΄Εθνική, αφού και πόλη έχουμε και ιστορία έχουμε και δυναμική σαν επαρχία Ελασσόνας έχουμε! Έχουμε τα δικά μας παιδιά, ποσοσφαιριστές με μεγάλη αγωνιστική αξία αν δουλέψουν σωστά και με μια Ακαδημία από πίσω, που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια γίνεται εξαιρετική δουλειά, με πάνω από 150 ποδοσφαιριστές στις τάξεις της και με πολύ μέλλον.

-Γιατί όμως φτάνουμε σήμερα σε αυτό το σημείο; Νομίζω πως και ο ίδιος ο Πρόεδρος ο Άλκης ο Παλάγκας είχε όνειρο την άνοδο στην Γ΄ΕΘνική. Τι πιστεύετε εσείς;
-Ο Πρόεδρος δεν έδωσε ποτέ την ευκαιρία σε έναν προπονητή να δουλέψει από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τέλος. Ναι και ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε σαν όνειρο την άνοδο στην Γ΄Εθνική. Μαζί του πορευτήκαμε όλοι μας. Όμως δεν γίνεται μια ομάδα που θέλει να πετύχει έναν μεγάλο στόχο, όπως η άνοδος, να αλλάζει συνέχεια προπονητές. Πρέπει να έχει έναν προπονητή, να θέσει στόχους σε βάθος χρόνου, να έχει σύνεση, υπομονή και στήριξη στον ίδιο τον προπονητή. Όχι να παίρνει ο Πρόεδρος μόνος του βιαστικές αποφάσεις. Πόσο μάλλον όταν έχουμε στην πόλη μας, μια τέτοια χρυσή ευκαιρία, να έχουμε προπονητή που είναι δώρο Θεού για τον Π.Ο.Ε. μας, έναν άνθρωπο με κύρος, έναν προπονητή με διαπιστευτήρια όταν σήκωσε το πρωτάθλημα Ελλάδος με τους νέους του Ολυμπιακού και μάγεψαν οι πιτσιρικάδες της Ακαδημίας των "ερυθρολεύκων" την Ευρώπη, έναν προπονητή που ξέρει να βγάζει ποδοσφαιριστές και να τους αναδεικνύει, που τον σέβονται όλοι, φίλοι και αντίπαλοι, που όπου και αν παίζαμε μας έδιναν συγχαρητήρια για το νεανικό συγκρότημα που είχαμε και για το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζαμε. Τέλος δεν είναι δυνατόν ο Αλεξανδρής, με τις οικογενειακές σχέσεις που κρατάει με την Ελασσόνα, να μην αξιοποιείται από την ομάδα μας στο έπακρο.

-Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να προσθέσετε;
-Ας βγάλουν όλοι μια φωτογραφία την βαθμολογία την φετινή του πρωταθλήματος, που ο Π.Ο.Ε. τερμάτισε 5ος γιατί δεν πρόκειται να τον ξαναδούν παραπάνω. Του χρόνου θα παλεύουμε για να σωθούμε στα play out. Λυπάμαι πάρα πολύ. Ήμουν διατεθειμένος να δώσω ότι έχω και δεν έχω και να ματώσω και οικονομικά. Είναι όνειρό μας, των Ποετζήδων να δούμε τον Π.Ο.Ε. ψηλά, με το γήπεδο γεμάτο από τους φιλάθλους μας και με τα όνειρά μας να γίνονται πραγματικότητα. Λυπάμαι.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.