.

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Μάντσεστερ: Στους 22 οι νεκροί από την έκρηξη - αρκετοί νέοι αγνοούμενοι

Στους είκοσι δύο ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο στάδιο του Μάντσεστερ, αμέσως μετά την λήξη της συναυλίας της ποπ τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, σύμφωνα με νέο ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Ακαθόριστος παραμένει ο αριθμός των μικρών παιδιών που βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων, καθώς τα στοιχεία τους δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί από τις αρχές.

Με τους τραυματίες να ανέρχονται πλέον στους 59, και αρκετούς ανήλικους να θεωρούνται ακόμα αγνοούμενοι, αρκετοί εκφράζουν φόβους πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, σύντομα, ακόμα περισσότερο.

Για τις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της επιτροπής ασφαλείας Cobra, υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Οι αρχές ασφαλείας να αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Η έκρηξη σημειώθηκε στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Manchester Arena, στις 22:30 το βράδυ τοπική ώρα, αμέσως μετά τη λήξη της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, η μουσική της οποίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ παιδιών και εφήβων.

Την ώρα εκείνη, από το σημείο της έκρηξης περνούσαν αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους καθώς και παρέες νέων που αποχωρούσαν από το Manchester Arena.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η επίθεση έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας, που έφτασε στο στάδιο μέσω του μετρό. Οι βρετανικές αρχές από την πλευρά τους δεν επιβεβαιώνουν μέχρι στιγμής την πληροφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα ήταν «τυλιγμένη» με καρφιά και πρόκες ώστε να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη. Ως τώρα δεν έχει γίνει επίσημα ανάληψη της ευθύνης, χωρίς αυτό να εμποδίζει τους οπαδούς του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους να πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο.

Μετά την έκρηξη, οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν αμέσως προκειμένου να βοηθήσουν τους τραυματίες, αλλά και να μεταφέρουν όσους ήταν καλά στην υγεία τους στα σπίτια τους. Οι σταθμοί του υπόγειου σιδηροδρόμου της περιοχής δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.

Εν τω μεταξύ, το νοσοκομείο της περιοχής (Manchester Royal Ιnfirmary -MRI) στο οποίο έχουν μεταφερθεί αρκετοί από τους τραυματίες της έκρηξης, βρίσκεται κάτω από την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που διενεργούν αυστηρούς ελέγχους.

Μάλιστα όσοι ασθενείς που δεν έχουν σχέση με την έκρηξη, έχουν απομακρυνθεί από τους ειδικούς χώρους υποδοχής του νοσοκομείου.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, αρκετοί συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών κατέφθαναν στο νοσοκομείο, ώστε να μάθουν για τους δικούς τους, καθώς μετά την έκρηξη επικράτησε χάος στον συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα αρκετές παρέες και οικογένειες να χωριστούν πάνω στον πανικό.


Πηγή: skai.gr