Header Ads

"Άναψε για τα καλά η κόντρα" ανάμεσα σε Νίκο Ευαγγέλου και Χρυσούλα Προβίδα για την άρδευση και την κατάσταση της ΔΕΥΑ!

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στη συνέχεια του δημοτικού συμβουλίου στο θέμα που έθεσε την προηγούμενη φορά η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Προβίδα για την άρδευση.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Φώτης Καραγκόγκος ανέλυσε την κατάσταση λέγοντας: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έτσι ξαφνικά τέθηκε το θέμα της εντιμότητας από την κ. Προβίδα. Ήταν και αντιπολίτευση η ίδια το 2012 και το θέμα θα μπορούσε να το φέρει στην επιφάνεια. Ήταν και αντιδήμαρχος με την δική μας δημοτική παράταξη. Αν τα γνώριζε η όχι να μας το πει η ίδια όσα καταγγέλει.

"Άναψε για τα καλά η κόντρα" ανάμεσα σε Νίκο Ευαγγέλου και Χρυσούλα Προβίδα για την άρδευση και την κατάσταση της ΔΕΥΑ!
Τα συγκεκριμένα στοιχεία ο Δήμος μας αδυνατούσε είναι η αλήθεια να τα προσκομίσει. Το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ είχε αναθέσει σε ανάδοχο προκειμένου βάσει του νόμου, να συγκεντρωθούν και να κατατεθούν τα στοιχεία. Όλες οι άδειες που αναφέραμε και στις προηγούμενες συνεδριάσεις βρίσκονται χωρίς έγκριση ακόμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δεν ενδιαφέρθηκε κανένας όμως για το τι πληρώνει η ΔΕΥΑ για το Δήμο. Μόνο το αντίστροφο. Η ΔΕΥΑ όμως υδροδοτεί κτίρια, πάρκα, πλατείες, υπαίθριες ποτίστες και δεν πληρώνεται από το Δήμο. Αυτή τη σπουδή δεν την είδα όμως από κανέναν να την προβάλλει. Προσπαθούμε να εξορθολογήσουμε την κατάσταση και να μην διατυμπανίζουν διάφοροι ότι η ΔΕΥΑ δεν είναι βιώσιμη".

Εκεί παρενέβη ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου και σε αυστηρό ύφος τόνισε: "Από την ώρα που θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου, θα προστατέψω σαν Δήμαρχος το Δήμο ως οφείλω, με τη νόμιμη οδό. Κακόβουλα κάποιοι αφήνουν πολλά υπονοούμενα σε ότι αφορά τον Δήμο μας και αυτό είμαι αποφασισμένος ότι θα πράξω".

Ο πρώην Δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος ρώτησε: "Δεν μπορείτε να απευθύνετε καταγγελίες και να μην κατονομάζετε. Να τα λέτε επώνυμα και να μην μας απειλείτε. Πείτε ονόματα".

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου ανταπάντησε: "Δεν απειλώ κανέναν. Και αφού ρωτάτε, αναφέρομαι στην κ. Προβίδα, που λέει ότι η ΔΕΥΑ θα κλείσει. Που έλεγε σε επαγγελματίες ότι δεν θα πληρωθούν από τον Δήμο και ότι θα κλείσει η υπηρεσία".

Ο πρώην Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος συνέχισε: "Η κ. Προβίδα έχει φύγει από την ομάδα σας. Επειδή σας κρίνει, δεν είναι σωστό να την επιτίθεστε".

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ανταπάντησε: "Αν εσάς κύριε Πασχόπουλε σας τιμά, ένα εκλεγμένο άτομο να διασύρει τον Δήμο, είναι άποψή σας. Υπάρχουν καταγγελίες επώνυμες! Δεν έχει κανείς δικαίωμα να υπονομεύει το Δήμο".

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Πασχόπουλος τόνισε: "Η κ. Προβίδα δεν έχει προσβάλλει στο σώμα τον Δήμο".

Τον λόγο πήρε ο Βασίλης Βαρνάς ο οποίος και τόνισε: "Ακούγοντας τον κ. Καραγκόγκο, να του θυμίσω ότι η νομιμότητα δεν εμπεριέχει την ιδιότητα του συμψηφισμού. Είπατε κύριε Καραγκόγκο: "Αν μπορεί να είναι βιώσιμη η επιχείρηση" πριν λίγο. Σας είπα εδώ και καιρό να προχωρήσετε σε μια αναλογιστική μελέτη και δεν το κάνατε. Θα έχετε έλλειμμα αν καταργήσετε και το 80% μέσα στο 2017. Θα έχετε έλλειμμα γυρω στις 500.000 ευρώ. Έχουν περάσει δυομιση χρονια και έρχεστε και μας λέτε, αν θα ειναι βιώσιμη η επιχείρηση. Όλα τα στοιχεία βαίνουν κόκκινα. Πως μπορεί να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση η ΔΕΥΑ; Δεν μπορεί! Εδώ Δήμαρχε είμαστε δημοτικό συμβούλιο όμως. Πρέπει να λέγονται απόψεις. Να βρίσκουμε λύσεις. Όχι να απειλείτε την κ. Προβίδα. Θα γίνουν λάθη, θα ακουστούν και λόγια που δεν πρέπει, όμως οι απειλές δεν έχουν θέση εδώ μέσα ¨.

Ο κ. Νάνος είπε: "Κύριε Δήμαρχε το να λέει ένας δημοτικός σύμβουλος τη γνώμη του και τον προβληματισμό του είναι το φυσιολογικό. Να πρυτανεύσει η λογική".

Ο κ. Γάτσας τόνισε: "Είναι υποχρεώση καταρχήν του κ. Καραγκόγκου θεσμικά να μας απαντάει με κάθε λεπτομέρεια, σε όλους, από το διοικητικό συμβούλιο μέχρι τους πολίτες. Όσο για την κ. Προβίδα, δεν είστε εσείς κύριε Δήμαρχε για να αποφασίσετε ότι θα ασκηθεί μήνυση για βλάβη προς τον Δήμο. Χώρια ότι αυτό μας προσβάλλει όλους που είπατε, αρμόδιο είναι μόνο το δημοτικό συμβούλιο να κινηθεί νομικά κατά της κ. Προβίδα".

Στο τέλος η Χρυσούλα Προβίδα τόνισε: "Όταν ήταν ο κ. Πασχόπουλος στην δημοτική αρχή, δεν γνώριζα τα στοιχεία. Δεν ήξερα. Είπατε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Δήμο κ. Καραγκόγκο. Αυτό περιμένω και εγώ. Αν θέλετε να απειλείτε με μηνύσεις, κάντε πρώτα στους 24 τους δικού σας, όπου βρεθούν σας βρίζουν και μετά προχωρήστε με εμένα. Κάντε ότι καταλαβαίνετε".

Ο κ. Γεροφωκάς τόνισε: "Ποιος είναι το κόστος της όλης αλλαγής που λέμε για ΔΕΥΑ και Δήμο πρόεδρε; Πως ένας εργολάβος να μην φοβηθεί όταν βλέπει να γυρνάνε πίσω οι αναμορφώσεις;"

Ο Νίκος Ευαγγέλου τόνισε: "Ξέρετε γιατί γύρισε πίσω η αναμόρφωση; Ξέρετε τι είναι αναμόρφωση"

Και ο Βασίλης Βαρνάς ανταπάντησε: "Αναμόρφωση είναι τα τερτίπια τα δικά σας, που κάνατε μέχρι τώρα και έχετε κάνει πέντε αναμορφώσεις από την αρχή του έτους και σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Τα τερτίπια τα δικά σας είναι αυτά για να κάνετε πληρωμές κατά το δοκούν".

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λέκκας διέκοψε λέγοντας: "Ο Δήμος Λάρισας ανά είκοσι μέρες κάνει αναμορφώσεις".

Ενώ ο κ. Καραγκόγκος ξαναπήρε τον λόγο: "Δεν μίλησα για κανέναν συμβιβασμό. Μίλησα γιατί για το πρώτο κομμάτι μιλάτε όλοι και για το δεύτερο κομμάτι δεν μιλάει για νομιμότητα η κ. Προβίδα; Σήμερα η επιχείρηση είναι βιώσιμη. Η ΔΕΥΑ του πρώην Δήμου πληρώνει το ρεύμα της ΔΕΗ. Περιμένουμε την αναλογιστική μελέτη. Κύριε Γάτσα δεν αρνήθηκα ποτέ την ενημέρωση. Αλλά όπως λέει και μια παροιμία: "Αν σταματάς να ρίχνεις πέτρες συνέχεια, δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου". Δεν αρνήθηκα λοιπόν καμία πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο για ενημέρωση. Εφόσον κατατέθηκαν οι άδειες των γεωτρήσεων, θα μας αποσταλλούν τα στοιχεία και θα εξορθολογιστεί το σύστημα στο τέλος".

Ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου τόνισε: "Όλος ο ντόρος που γίνεται είναι για διοικητικά και γραφειοκρατικά θέματα. Εμείς παραλάβαμε μια κατάσταση από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Θέτω ένα ερώτημα. Ερώτημα για έλεγχο τι κόστος είχαν όλες αυτές οι αρδευτικές πομώνες; Το κόστος όλων αυτών; Ένας όμως δεν έφτασε να πει: "γίνεται ένα έργο"! Ή μήπως υπερχρεώσαμε τον Δήμο και τώρα ψάχνουμε να βρούμε ευθύνες;"

Ο Γιώργος Πασχόπουλος είπε: "Από την πλευρά μας ότι ώρα θέλετε, σας ζητάμε, καταθέτουμε αίτημα να κάνουμε μια ολοκληρωμένη συζήτηση για το τι παραλάβατε. Δεν μπορείτε να ρίχνετε συνέχεια ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή".

Ο Νίκος Ευαγγέλου: "Γενικά και αόριστα μιλάω. Όχι μόνο για εσάς. Για όλους".

Ο Γιώργος Πασχόπουλος: "Αν είναι να ψάξουμε σκελετούς στα σεντούκια, δεν θα κοιτάξουμε ποτέ το παρόν ή το μέλλον".

Ο Βασίλης Βαρνάς τόνισε: "Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο πλασματικούς προυπολογισμούς σε ΔΕΥΑ και Δήμο. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Απ τη στιγμή που ο Δήμος πληρώνει ρεύματα της ΔΕΥΑ, σημαίνει ότι το έξοδο του ενός αποτελεί έσοδο του αλλονού. Κατά συνέπεια και οι δύο προυπολογισμοί είναι πλασματικοί".

Ο Νίκος Ευαγγέλου ανταπάντησε: "Η ΔΕΥΑ ξεφύτρωσε από μόνη της; Είναι μια ανώνυμη εταιρεία ξεχωριστή; Δεν έχει δημοτικούς συμβούλους στο διοικητικό της συμβούλιο; Δεν είναι η ΔΕΥΑ κομμάτι του Δήμου;"

Ο Σάκης Γεροφωκάς: "Υπάρχει φάκελος για κάθε πομώνα; Αν υπάρχει, εγώ επικροτώ"

Ο Νίκος Ευαγγέλου: "Υπάρχουν φάκελοι και με φωτογραφία της κάθε περίπτωσης, γιατί αναγράφονται κωδικοί και αναλυτικά για κάθε πολίτη να κρίνει".

Ο κ. Καραγκόγκος: "Είπε ο κ. Βαρνάς για 1.500.000 ευρώ χρέος. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ. Διότι δεν αφορά το 1,5 εκατ. της ΔΕΗ στις γεωτρήσεις".

Ο Γιώργος Πασχόπουλος: "Πόσα χρωστάει ο Δήμος;"

Ο Νίκος Ευαγγέλου: "Όσα χρωστούσε! Η ΔΕΥΑ που είναι έτοιμη για να κλείσει, δεν χρωστάει στη ΔΕΗ ούτε ένα ευρώ".

Ο Δημήτρης Γκουνός: "Κάνατε αγωγή στον Βαρνά και αθωώθηκε. Τώρα πετάτε λάσπη στην Προβίδα".

Ο Νίκος Ευαγγέλου: "Εσείς δεν ξέρατε τι υπογράφατε στην δημαρχιακή επιτροπή, τόσα χρόνια! Μην με προκαλείτε! Έχω τα στοιχεία και θα τα καταθέσω στο σώμα".

Ο Φώτης Καραγκόγκος: "Η αγωγή για τυπικούς λόγους απορρίφθηκε. Η διαδικασία συνεχίζεται και θα δούμε στο τέλος".

Ο Βασίλης Βαρνάς: "Κράτα μικρό καλάθι πρόεδρε".

Του Αντώνη Λιάνου
Πηγή: elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.