.

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

Σε ηλικία 85 ετών εκοιμήθη σήμερα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Τρικάλων από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία που είχε υποστεί.

Η είδηση του θανάτου του Ποιμενάρχη σκόρπισε θλίψη στα μέλη της Εκκλησίας, πολλά πνευματικά του τέκνα και πολίτες.

Tον Μάιο του 2014 είχε αναλάβει τοποτηρητής στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, μετά το θάνατο του μητροπολίτη Ελασσώνος Κυρού Βασίλειου, και πριν την ενθρόνιση του Μητροπολίτη μας κ. Χαρίτωνα.

Γεννημένος το 1932 στο Φανάρι Καρδίτσας, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων) σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαμβάνοντας το πτυχίο του το 1955.
Χειροτονήθηκε διάκονος το 1965 και πρεσβύτερος το 1966, ενώ υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ως υποδιευθυντής και καθηγητής του Ανωτέρου Ιερατικού Φροντιστηρίου Τήνου.
Στις 31 Μαΐου 1970 εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονείται ως Επίσκοπος.
Τον Ιούλιο του 1974 κηρύσσεται έκπτωτος του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και ανακηρύσσεται σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη με την τίτλο της Πάλαι Ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεού.
Στις 10 Σεπτεμβρίου 1991, εκλέγεται από την Ιεραρχία της Ελλάδος Μητροπολίτης της νεοϊδρυθείσης και προσωποπαγούς -τότε- Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, η οποία μονιμοποιείται με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος μόλις στις 9 Οκτωβρίου 2015, όπου και παρέμενε μέχρι και σήμερα.

ert.gr