.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

«Μόνο η ΑΕΛ θα το επαναλάβει»

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν λησμόνησε την ποδοσφαιρική επανάσταση του 1988 καθώς σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας ξεσηκώθηκε για μία πρωτοφανή για την εποχή αδικία με την περιβόητη υπόθεση της «κωδεΐνης» που ανιχνεύτηκε στα ούρα του Τσίγκοφ και με τον αγώνα τους κατάφεραν, οι Λαρισαίοι, κατάφεραν να αποκαταστήσουν την αδικία και να πάρουν πίσω τους τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρεται πως οι «βυσσινί» ήταν και θα είναι οι μόνοι που θα επαναλάβουν αυτόν τον άθλο ενάντια στο κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Ό,τι η ιστορία γράφει δεν μπορεί τίποτα και κανένας να ξεγράψει… Ούτε τα γεγονότα, ούτε τους πρωταγωνιστές τους!

Γι’ αυτό και 29 χρόνια μετά την 16η Μαρτίου του 1988, ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΛ, πρωτοπόρησε έναντι κάθε είδους αρχής και ξεσηκώνοντας ολόκληρη τη Λάρισα, έδωσε την δική του επαναστατική απάντηση σ’ ένα κατεστημένο που μη μπορώντας αλλιώς να αντιμετωπίσει την ομάδα-μοντέλο της εποχής, φρόντισε ν’ ανακαλύψει την «κερκόπορτα» στα ούρα του Γκιόργκι Τσίγκοφ.

Σαν σήμερα, η ετυμηγορία του αθλητικού δικαστή για την ανεύρεση της κατασταλτικής ουσίας κωδεϊνης στον οργανισμό του Βούλγαρου επιθετικού, ήταν αφαίρεση 4ων βαθμών, γεγονός που ήταν προφανές ότι όριζε την πιο εξωφρενική αδικία που είχε γνωρίσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γι’ αυτό και η αποκατάσταση ήρθε κι έμεινε για πάντα στο νομικό οπλοστάσιο του ομαδικού αθλητισμού, έστω και μετά από αγώνα έξι ολόκληρων ημερών στην μαυρισμένη απ’ τα λάστιχα άσφαλτο της εθνικής οδού και στον πυκνό καπνό που ανέδυαν οι δρόμοι της φωτιάς, με τις ευλογίες πλέον κάθε επώνυμου και ανώνυμου υποστηρικτή αυτής της πρωτοφανούς ποδοσφαιρικής επανάστασης.

Το μήνυμα είναι προφανές κι απαραίτητο να αναδειχθεί στις μέρες μας, όσο ποτέ πριν… Με την Λάρισα ενωμένη, αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να επαναλάβει κάποτε εκείνον τον άθλο, είναι ΜΟΝΟ Η ΑΕΛ!!!».sportlarissa.gr