.

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Αλλάζει ο καιρός, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από τις μεσημβρινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 08-03-2017
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα τα όποια θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Πέμπτη 09/03
Καιρός: σε όλη τη χωρά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα, που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά στα δυτικά και τα νοτιά θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νοτιά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, που από το απόγευμα της πέμπτης και από τα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Παρασκευή 10/03
Καιρός: σε όλη τη χωρά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στα ανατολικά κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση στα βόρεια.

naftemporiki.gr