.

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση για τις έμφυλες ταυτότητες στην Ελασσόνα

Ενημερωτική εκδήλωση για τις έμφυλες ταυτότητες διοργανώνει η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος, σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην Ελασσόνα (στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»), στο πλαίσιο της λειτουργίας της σχολής Γονέων της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος.

Καλεσμένος ομιλητής θα είναι ο σεβασμ. μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, που θα αναπτύξει το θέμα: «Ορθόδοξοι προβληματισμοί σχετικά με τις έμφυλες ταυτότητες». Ο ομιλητής λόγιος ιεράρχης διαθέτει πολύχρονη πείρα σε θέματα οικογένειας και νεότητας.

Χαρακτηριστικά, τα όσα αναφέρονται, ανάμεσα στα άλλα, στην ανοιχτή πρόσκληση – ανακοίνωση του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος:

«Όπως όλοι θα έχετε πληροφορηθεί, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με σχετική του απόφαση και εγκύκλιο, εισάγει στο διδακτικό πρόγραμμα των Γυμνασίων την λεγόμενη «θεματική εβδομάδα». Στους βασικούς άξονες της ενημερωτικής δράσης και δραστηριότητας αυτού του προγράμματος, συμπεριλαμβάνεται και η ενημέρωση για το ζήτημα των «έμφυλων ταυτοτήτων». Για τον τρίτο και επίμαχο αυτό άξονα ενημέρωσης, η αγία μας Εκκλησία, σύλλογοι γονέων, αλλά και καθηγητές, εκφράζουν τις σοβαρές επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα της τοποθέτησης του συγκεκριμένου θέματος στα σχολεία. Εγείρονται πολλά ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο, την επιστημονική εγκυρότητα, την ηθική διάσταση του θέματος των «έμφυλων ταυτοτήτων».

Απέναντι σ’ αυτήν την πρόκληση, και ανταποκρινόμενοι στην αγωνία και την ανησυχία πολλών γονέων, η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος διοργανώνει ενημερωτική ομιλία με καλεσμένο τον σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Σισανίου και Σιατίστης, λόγιο Ιεράρχη με πολυχρόνια πείρα σε θέματα οικογένειας και νεότητας, προκειμένου να πληροφορηθούμε για το θέμα που έχει ανακύψει.

Η Ι. Μητρόπολις σας προσκαλεί να παρευρεθείτε όλοι, γονείς, μαθητές όλων των τάξεων, νέοι και εκπαιδευτικοί, στην εκδήλωση. Η παρουσία και η ενημέρωση όλων μας είναι ευθύνη για το μέλλον των παιδιών μας».

του Γιάννη Μουκίδη (eleftheria.gr)