.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Ύποπτα δέματα εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ότι εκτός από τα δύο παγιδευμένα δέματα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, υπήρχαν και αλλά τα οποία είχαν σταλεί προς Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τη Δευτέρα, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, οκτώ ύποπτα δέματα με αποδέκτες αξιωματούχους σε ευρωπαϊκές χώρες. Για την υπόθεση ενεργείται έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία.

Με την υπόθεση ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ως παραλήπτες στα δέματα αναγράφονται ονόματα παραγόντων της οικονομικής και πανεπιστημιακής ζωής, ενώ ως παραλήπτες αξιωματούχοι της ΕΕ και στελέχη επιχειρήσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο τρομο-δέματα εστάλησαν προς το υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και προς την έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι. Το τελευταίο εξερράγη, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό μίας διοικητικής υπαλλήλου.

Οι δύο φάκελοι ανέγραφαν ως αποστολέα πολιτικά πρόσωπα: Ο πρώτος, που εστάλη στο Βερολίνο, ανέγραφε το όνομα του Αδωνι Γεωργιάδη και ο δεύτερος, που εστάλη στο Παρίσι, το όνομα του Βασίλη Κικίλια.

Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έχει αναλάβει την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας εκ των παραληπτών των οκτώ «ύποπτων» πακέτων τα οποία εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ενώ ως αποστολείς δεν αναγράφονταν πολιτικά πρόσωπα, αλλά κυρίως πανεπιστημιακοί.

naftemporiki.gr - news.in.gr