.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Στις εκδηλώσεις μνήμης «ΚΑΥΚΑΚΙΑ 2017» ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Θανάσης Παιδής

Οι εκδηλώσεις μνήμης «ΚΑΥΚΑΚΙΑ 2017» πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 74 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Δομένικου (Φεβρουάριος 1943 – Φεβρουάριος 2017).

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ έκανε και την παρακάτω δήλωση :
Ημέρα τιμής και μνήμης σήμερα για το ολοκαύτωμα του Δομένικου και την ομαδική εκτέλεση των 150 και πλέον κατοίκων των χωριών Δομένικου, Δαμασίου και Μεσοχωρίου από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Φεβρουαρίου 1943. Αθάνατοι!

Συνεχίζουμε τον αγώνα δικαίωσης της θυσίας των τραγικών θυμάτων της Τραγωδίας που συντελέσθηκε, στα Καυκάκι στις 16 Φεβρουαρίου 1943, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση σ' όλο τον κόσμο ένα διπλό, ηχηρό, μήνυμα με βάση την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας: Δεν ξεχνάμε τους αθώους που έχασαν την ζωή τους . Σήμερα, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη και στη θυσία των άδικα εκτελεσθέντων, διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη τους και εμπνεόμαστε από τα μηνύματα της άδικης θυσίας: Αγάπη - ειρήνη,φιλία σε όλο τον κόσμο συνεργασία και συναδέλφωση των λαών.