.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ενισχύονται με προσωπικό τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας

Σημαντική ενίσχυση με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό θα δεχθούν τα Νοσοκομεία της Λάρισας από δύο προγράμματα.

Το πρώτο αφορά το «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας» από όπου θα απασχοληθούν 47 άνεργοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας , εξ αυτών 34 αφορούν ειδικότητες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, 8 ειδικότητες των εργαστηρίων και 5 στην διοικητική υπηρεσία.

Αντίστοιχα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα απασχοληθούν 38 άνεργοι, εξ αυτών 28 στην Νοσηλευτική Υπηρεσία, 7 στην Τεχνική Υπηρεσία και 3 στην Διοικητική.

Οι ανωτέρω προέρχονται από ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση.

Επίσης από το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την Προσφυγική Κρίση», το οποίο χρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα απασχοληθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας 11 άτομα, δύο ιατροί (Παιδίατρος και Γυναικολόγος) δύο μαίες, 1 ψυχολόγος, δύο νοσηλευτές, τρεις Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, ένας ψυχολόγος και ένας διαπολιτισμικός μεσολαβητής.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα απασχοληθούν πέντε άτομα, δύο ιατροί (ορθοπεδικός και παιδίατρος), δύο μαίες και ένας νοσηλευτής.Πηγή: onlarissa.gr