.

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες

Στις 14.00 το μεσημέρι και για δύο ώρες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας θα προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών.

Από το μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας, από το βήμα της αγροτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λάρισας το Σάββατο.

Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων την Κυριακή από τις 19.00 έως τις 21.00, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Σύμφωνα με την παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών, η απόφαση ελήφθη ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό των δράσεων.

Υπενθυμίζεται πως στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό -και στα δύο ρεύματα- του σημείου «πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), έχουν προχωρήσει ήδη αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κλειστό επ' αόριστον είναι και το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ από αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται στον κόμβο της Ειδομένης.

zougla.gr