.

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Διαλύθηκε το μπλόκο της Γυρτώνης | Κρίσμη σύσκεψη σήμερα στις 11.00 στον Πλατύκαμπο

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται κι έτσι τα σύννεφα που είχαν από την πρώτη στιγμή αναπτυχθεί φέτος στις τάξεις των αγροτών του Ν. Λάρισας που δεν συντάσσονται με την ΕΟΑΣΝΛ, δεν διαλύθηκαν αντίθετα οδήγησαν σε μπόρα...!

Αποχωρούν από το μπλόκο της Γυρτώνης οι αγρότες από χθες το βράδυ, μετά από αντεγκλήσεις και διαφωνίες για τον τρόπο συνέχισης του αγώνα με τα άλλα δύο σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ σε Ραχούλα και κυρίως στον Πλατύκαμπο. Φαίνεται ότι τα προβλήματα ενότητας στο "γαλάζιο" μέτωπο των αγροτών, κυριάρχησαν τις τελευταίες ημέρες και κυρίως ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους αγροτοσυνδικαλιστές. Αγρότες από το μπλόκο της Γυρτώνης, κυρίως από τον Αμπελώνα, είναι πιθανόν σήμερα να πλαισιώσουν το μπλόκο της Μελούνας.

Σε ότι αφορά τον κόμβο του Πλατυκάμπου, οι αγρότες έχουν προσκληθεί σήμερα για να κάνουν συμβολική κατάληψη της Εθνικής οδού, στις 11.00 το πρωί, ωστόσο κι εκεί υπάρχει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς και την αδυναμία συνεννόησης. Πρόκειται ασφαλώς για ένα ισχυρό πλήγμα για το αγροτικό κίνημα στη Λάρισα, το οποίο δεν κατόρθωσε στην πιο δύσκολη στιγμή για την αγροτιά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βάλει στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και τακτικισμούς, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αρκετοί που δήλωσαν "σταρτιώτες" και κόπιασαν όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε α γίνει η έξοδος των τρακτέρ από τα χωριά.

thessaliatv.gr