.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα κρίνεται η πορεία των μπλόκων | Προς αποχώρηση τα τρακτέρ από το μπλόκο της Μελούνας

Κρίσιμη για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι η σημερινή μέρα, καθώς οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας πραγματοποιούν το μεσημέρι συνέλευση.

Ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιούνται και στα υπόλοιπα μπλόκα, προκειμένου οι αγρότες να σταθμίσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Ζητούμενο είναιτο αν θα αποφασιστεί κλιμάκωση του αγώνα ή η σταδιακή του αποκλιμάκωση.

Πάντως χθες η γενική συνέλευση του μπλόκου της Μελούνας μετά από πολύωρη σύσκεψη αποφάσισε την απομάκρυνση των τρακτέρ από τη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου. Η αποχώρηση των τρακτέρ και άλλων αγροτικών μηχανημάτων αναμένεται να γίνει αύριο Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ ανάλογα αναμένεται να κινηθούν και οι αγρότες του μπλόκου Δαμασίου.

Στη Νίκαια, θα συζητηθούν τα αποτελέσματα τόσο της συνάντησης αντιπροσωπείας τους με τα κυβερνητικά στελέχη την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και η προχθεσινή παρουσία τους στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Ζητούμενο είναι το αν θα αποφασιστεί κλιμάκωση του αγώνα ή η σταδιακή του αποκλιμάκωση, ενώ θα υπάρξει απόφαση και για τη συμμετοχή του κλάδου στα πανεργατικά συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις μεγάλες πόλεις της χώρας την επόμενη εβδομάδα – στη Λάρισα η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Μ.Κ.
Πηγή: eleftheria.gr