Header Ads

Την Κυριακή η επιχείρηση για την εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό

Μεγάλη επιχείρηση για την εξουδετέρωση της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Η βόμβα εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Νέα Μοναστηρίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

ε αγώνα δρόμου βρίσκονται Περιφέρεια, δήμοι, στρατός, αστυνομία και πυροσβεστική για την επιχείρηση εκκένωσης 72.000 κατοίκων σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η αεροπορική βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην οδό Νέα Μοναστηρίου 90, στην περιοχή του Κορδελιού.

Η συγκεκριμένη βόμβα που περιέχει 153 κιλά εκρηκτικών είναι συνηθισμένη, ενώ η ομάδα ναρκαλιείας 112 έχει απενεργοποιήσει δεκάδες παρόμοιες βόμβες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά μήκος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και σε άλλες περιοχές.

Από σήμερα ξεκινά η καμπάνια ενημέρωσης από την Περιφέρεια, ενώ δόθηκε αναλυτικός χάρτης, για να μπορεί κάθε πολίτης να δει εάν το σπίτι του είναι εντός της ζώνης που θα εκκενωθεί. Επιπλέον, θα λειτουργήσει και τηλεφωνικό κέντρο για να ενημερώνονται όλοι οι πολίτες και θα ζητηθεί η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε κάθε περίπτωση, ζητείται η συνεργασία των πολιτών, ώστε να ειδοποιήσουν τους γείτονές τους ή τις αρχές σε περίπτωση που κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους δήμους στο σχέδιο εκκένωσης, από την περιοχή Κορδελιού - Ευόσμου, θα απομακρυνθούν 62.000 πολίτες, από την περιοχή Αμπελοκήπων - Μενεμένης 10.000 πολίτες, ενώ δεν θα μετακινηθεί κόσμος από την περιοχή Δέλτα, καθώς ο οικισμός Αγία Σοφία είναι εκτός ζώνης εκκένωσης.


----------------------------------------------------

Πώς θα γίνει η απομάκρυνση

Η διαδικασία απομάκρυνσης των κατοίκων των παραπάνω περιοχών θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Κυριακής προκειμένου στις 10 το πρωί να μην μένει κανείς εντός της ζώνης οργανωμένης απομάκρυνσης που ορίζεται σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα. Όπως ανέφερε η κ. Πατουλίδου, όσοι πολίτες μπορούν, θα μετακινηθούν με δικό τους τρόπο ενώ για τους υπολοίπους εμπλέκεται ο ΟΑΣΘ, που θα διαθέσει μέχρι και 100 αρθρωτά λεωφορεία, όπως και οι δήμοι, οι οποίοι θα διαθέσουν επίσης οχήματα. Για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (άτομα με αναπηρίες, ασθενείς, ηλικιωμένοι κτλ.) έχει προβλεφθεί η μίσθωση ειδικών μέσων από τους τρεις εμπλεκόμενους δήμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εθελοντές και υπάλληλοι των δήμων θα φροντίσουν για την ενημέρωση των πολιτών με σημειώματα και χάρτες, που θα αναφέρουν και τα σημεία συγκέντρωσης σε κάθε δρόμο εντός της ζώνης εκκένωσης. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τις επιχειρήσεις, ενώ κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στην περιοχή αναστέλλεται την Κυριακή από τις 10 το πρωί και μετά.

Μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν, επίσης, από τα δίκτυα της ΕΥΑΘ, της ΔΕΗ και όλα τα υπόλοιπα δίκτυα, ενώ ενημερώσεις θα γίνουν στα ΚΤΕΛ, τον ΟΣΕ και κάθε είδους φορέα μετακίνησης. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται το ΕΚΑΒ, καθώς και τα κοντινά νοσοκομεία. Σχέδιο ασφαλείας εκπόνησαν τα ΕΛΠΕ ενώ, όπως έγινε γνωστό, και τα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής θα αδειάσουν τις δεξαμενές τους από τα αποθέματα καυσίμων. Ανάλογη ενημέρωση για μέτρα έχει γίνει και στις εγκαταστάσεις υγραερίου της περιοχής.

Η πυροσβεστική, η αστυνομία και η τροχαία θα ενημερώνουν τον κόσμο και θα αναλάβουν τη διαδικασία ρύθμισης της κυκλοφορίας και αποκλεισμού της ζώνης εκκένωσης.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει ενημέρωση για την άρση των μέτρων.

Πώς θα εξουδετερωθεί η βόμβα στο Κορδελιό-Τι θα κάνουν οι ναρκαλιευτές του στρατού

Τριμελής ομάδα στρατιωτικών από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς θα επιχειρήσει να εξουδετερώσει τη βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κορδελιό.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Νίκος Φανιός, η ομάδα θα αφαιρέσει αρχικά τον πυροκροτητή και στη συνέχεια η βόμβα θα μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

«Από τη στιγμή που το πυρομαχικό είναι αποδεσμευμένο, δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει έκρηξη εύκολα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φανιός, διευκρινίζοντας ότι η βόμβα είναι αεροπορίας και θα μεταφερθεί με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, υπό την εποπτεία της αστυνομίας, που θα έχει και την ευθύνη της απρόσκοπτης διέλευσης μέσα από τους δρόμους της πόλης.

Στρατιωτικοί του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς έχουν εξουδετερώσει περισσότερα από 23.000 βλήματα, διαφόρων διαμετρημάτων, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (ΤΑΡ) στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Το Τάγμα επιχειρεί επίσης και στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", όπου έχουν εξουδετερωθεί 14 ενεργές βόμβες αεροπορίας στην περιοχή όπου γίνεται διαπλάτυνση αεροδιαδρόμου.

Που μπορούν να καλούν οι πολίτες για να μάθουν εάν πρέπει ή όχι να εκκενώσουν το σπίτι τους λόγω βόμβας

Υποχρεωτικό είναι σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αφήσουν το σπίτι τους όσοι βρίσκονται στη ζώνη εκκένωσης και να απομακρυνθείτε εκτός της συγκεκριμένης ζώνης οργανωμένης απομάκρυνσης, το αργότερο ως τις 10.00’ το πρωί, προληπτικά και για λόγους ασφάλειας, λόγω της επιχείρησης ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ανευρεθείσας βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίσης, από τις 10.00’ το πρωί της Κυριακής και μέχρι το πέρας της επιχείρησης αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στην εν λόγω περιοχή. Ενημέρωση για την άρση της υποχρεωτικής –προληπτικής- εκκένωσης θα γίνει από το τηλεφωνικό κέντρο 2311805300 που λειτουργεί από σήμερα και μέχρι το τέλος της επιχείρησης, μέσω ανακοινώσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το αν πρέπει ή όχι να εγκαταλείψουν τις οικίες τους στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: 2311805300, τις ώρες 9.00’ το πρωί έως 9.00’ το βράδυ, αλλά κι από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) με την εισαγωγή της διεύθυνσής τους στον διαδραστικό χάρτη. Επίσης, πληροφορίες για την επιχείρηση θα δίνονται τηλεφωνικά και στις ιστοσελίδες των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου.

Τα στοιχεία επικοινωνίας ανά Δήμο είναι:

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης (http://www.ampelokipi-menemeni.gr): 2310 – 729602, 729608, 724617, 724670, 724671 και 2313300912-4.

Δήμος Δέλτα (http://www.dimosdelta.gr): 2310796117.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου (http://www.kordelio-evosmos.gr): 2313 302152, 2313 302181, 2313 302135, 2313 302147, 2313 302129, 2313 302144, 2313 302175, 2313 302137, 2313 302153.

Αλλάζει το ωράριο της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης λόγω της εκκένωσης
Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Λαχαναγορά- Κρεαταγορά) την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, λόγω της έκτακτης εκκένωσης της περιοχής στο χώρο του Δήμου Ευόσμου- Κορδελιού, θα λειτουργήσει ως ακολούθως:

Άνοιγμα Ζυγιστηρίου: Είσοδος εμφόρτων οχημάτων Από 00:00 π.μ. της 12/2/2017

Είσοδος Αγοραστών: Από 02:00 π.μ. της 12/2/2017.

Επισημαίνεται ότι από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Κ.Α.Θ. Α.Ε.

Τέλος κατά τις 09:00 π.μ. θα υπάρξει εκκένωση και σφράγισμα των εγκαταστάσεων της Κ.Α.Θ. Α.Ε.

Η Κ.Α.Θ. Α.Ε. θα επαναλειτουργήσει κανονικά στις 04: 00 π.μ. της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2017.

Πατουλίδου και Σούλας ενημερώνουν γα την εκκένωση της Κυριακής

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας θα παραχωρήσουν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το μεσημέρι συνέντευξη τύπου, ενόψει της οργανωμένης επιχείρησης εκκένωσης της περιοχής και της απομάκρυνσης του πληθυσμού σε ακτίνα 1.900 μέτρων από το σημείο των εργασιών εξουδετέρωσης της βόμβας.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου (Οδός Παύλου Μελά 24, Εύοσμος).

Διακοπή παροχής φυσικού αερίου λόγω… βόμβας!

Διακοπή της παροχής φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί σε κατοικίες του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου που βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται η βόμβα.

Η διακοπή έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβούλο της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Μπακούρα που μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου.

«Διακοπή της παροχής του φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί στις όμορες περιοχές από το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της απομάκρυνσης της βόμβας. Η διακοπή της παροχής του φυσικού αερίου δεν αφορά όλες τις κατοικίες που βρίσκονται εντός της ζώνης της εκκένωσης αλλά μια πολύ μικρή ακτίνα από το σημείο όπου βρίσκεται η βόμβα» δηλώνει ο ίδιος.

Από σήμερα ξεκινά και η ενημέρωση των καταναλωτών στους οποίους θα διακοπεί το φυσικό αέριο. «θα σταλούν επιστολές στους καταναλωτές ώστε να γνωρίζουν από πότε και γιατί θα πραγματοποιηθεί η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου».

Επιπλέον ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι «ο χαλύβδινος αγωγός των 12 ιντσών και πίεσης 19 bar που βρίσκεται στην περιοχή δεν θα επηρεαστεί, ενώ έχει υπάρξει επικοινωνία και με άλλες εταιρείες του εξωτερικού που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν».

Επίσης "θα λάβουμε και όποια άλλα απαραίτητα μέτρα χρειαστούν ώστε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο" ανέφερε ο ίδιος.

Πως θα πραγματοποιηθεί η εκκένωση στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου-Θα τελειώσει νωρίτερα η Θεία Λειτουργία στις εκκλησίες!

Για τον τρόπο που θα εκκενωθεί την Κυριακή η περιοχή του Κορδελιού-Ευόσμου λόγω της απομάκρυνσης της βόμβας μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, ∆ιαχείρισης και Συντήρησης Οχηµάτων και κατά τόπο Αντιδήµαρχος της ∆ηµοτικής Ενότητας Ευόσµου Γεώργιος Μαξούρας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαξούρας ανέφερε ότι «50 λεωφορεία του ΟΑΣΘ μαζί με τα λεωφορεία του δήμου θα βρίσκονται στα δέκα σημεία-αφετηρίες που έχουν οριστεί στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και θα παραλαμβάνουν του πολίτες για να τούς μεταφέρουν στα ασφαλή σημεία που έχουν οριστεί. Τα δρομολόγια με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για την μεταφορά των πολιτών θα ξεκινήσουν από τις 07:30 ενώ τα δημοτικά λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τις 06:30».

Επιπροσθέτως «ανοιχτά θα είναι τα κυλικεία των σχολείων την Κυριακή, που θα φιλοξενήσουν τους πολίτες. Εκεί θα βρίσκονται οι φύλακες των σχολίων μαζί με τους δημοτικούς υπαλλήλους και θα συντονίζουν την κατάσταση» λέει ό ίδιος.

Παρά την διακοπή φυσικού αερίου που θα γίνει στις περιοχές της εκκένωσης τα σχολεία και οι χώροι που θα φιλοξενούν του πολίτες θα έχουν κανονικά θέρμανση. «Ο δήμος θα φροντίσει ώστε να είναι ζεστοί οι χώροι που στεγάσουν για μερικές ώρες τους πολίτες και να παραμείνουν ζεστοί μέχρι να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους» αναφέρει ο ίδιος.

Επιπλέον διαβεβαίωσε ο κ. Μαξούρας ότι «οι περιπολίες των ανδρών της αστυνομίας θα είναι πολύ συχνές και ενισχυμένες περιπολίες για την αποφυγή κλοπών. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα σε αυτό το κομμάτι καθώς η αστυνομία ξέρει να κάνει καλά την δουλειά της.

Αλλάζει μέχρι και η Θεία Λειτουργία!

Επίσης θα αλλάξει ώρα και η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στις εκκλησίες της περιοχής. Συγκεκριμένα η Θεία Λειτουργία της Κυριακής θα τελειώσει στις 09:30 ώστε οι κάτοικοι να μεταφερθούν εγκαίρως και με ασφάλεια εκτός της ζώνης εκκένωσης.

Τέλος για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης ίδιο τόνισε ότι «θα υπάρχουν αυξημένες δυνάμεις της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας ώστε να δίνουν οδηγίες στους πολίτες για να φύγουν από την περιοχή με ασφάλεια και δίχως ιδιαίτερα προβλήματα».

Κλείνει ο σταθμός των ΚΤΕΛ λόγω βόμβας-Πώς θα γίνουν τα δρομολόγια

Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» των ΚΤΕΛ από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, εξαιτίας της επιχείρησης απομάκρυνσης της βόμβας, που βρέθηκε στο Κορδελιό και κατόπιν αποφάσεως του συντονιστικού οργάνου της περιφέρειας.

Στο σταθμό θα βρίσκονται υπάλληλοι της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. στα εκδοτήρια και τις αποθήκες, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους επιβάτες, ενώ το ίδιο θα κάνουν και οι τηλεφωνητές της εταιρείας.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από τον σταθμό « ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης της απομάκρυνσης της βόμβας.

Συγκεκριμένα:

1) Τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Αθήνα, θα αναχωρούν από τις νέες εγκαταστάσεις της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκονται μέσα στο κτήριο του ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Μοναστηρίου 28. Το ίδιο ισχύει και για τις αφίξεις των λεωφορείων από Αθήνα, που θα τερματίζουν στον Ν.Σ.Σ.

2) Τα ενδονομαρχιακά δρομολόγια (ΣΤΑΥΡΟ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ, ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ κλπ) θα αναχωρούν και θα καταλήγουν στο ΝΕΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ (Μοναστηρίου 28)

Η εταιρεία μας ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, για τις μικρές αυτές αλλαγές.

Σε πλήρη ετοιμότητα στον δήμο Δέλτα λόγω βόμβας
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Δέλτα προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση εκκένωσης των Δήμων Ελευθερίου - Κορδελιού και Αμπελοκήπων - Μενεμένης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο επιχείρησης για την απενεργοποίηση της βόμβας που βρέθηκε στο Κορδελιό.

Σημειωτέον ότι κανείς κάτοικος του Δήμου Δέλτα δεν απαιτείται να μετακινηθεί, μιας και όλες οι κατοικημένες περιοχές βρίσκονται εκτός της ακτίνας των 1.900 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Την Τετάρτη 8/2/2017, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με επικεφαλής το Δήμαρχο Ευθ. Φωτόπουλο και τη συμμετοχή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και των υπευθύνων των χώρων υποδοχής στη Σίνδο, με θέμα το σχεδιασμό των απαραίτητων ενεργειών για την υποδοχή των κατοίκων των δύο γειτονικών Δήμων. Στο πλαίσιο αυτό:

• πραγματοποιήθηκε ήδη η ενημέρωση των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου και εμπίπτουν στην ακτίνα των 1.900 μέτρων (ένα δεύτερο μικρό τμήμα αφορά στα ΕΛΠΕ, τα οποία εκ του νόμου διαθέτουν δικό τους σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων σε συνεργασία με την ΠΚΜ. Κι ένα τρίτο τμήμα αφορά περιοχή χωρίς κατοικίες πίσω από τον οικισμό Αγία Σοφία).

• από σήμερα και μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης, την Κυριακή 12/2, το τηλέφωνο 2310-796117 του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

• μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Δέλτα και των social media θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για ό,τι χρειαστεί.

• το πρωί της Κυριακής και στη διάρκεια της επιχείρησης, τρία λεωφορεία του Δήμου Δέλτα θα συνδράμουν στο έργο της μεταφοράς πληθυσμού, από και προς τους Δήμους που θα εκκενωθούν.

• είναι σε ετοιμότητα 6 χώροι υποδοχής στη Σίνδο: το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, το ΕΠΑΛ, το Κλειστό Γυμναστήριο και το Συνεδριακό Κέντρο.

• το αναγκαίο προσωπικό του Δήμου έχει τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να συνδράμει στο έργο της καλύτερης δυνατής υποδοχής των πολιτών, για όσες ώρες χρειαστεί

Σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο μηχανισμός του Δήμου Δέλτα τέθηκε σε επιφυλακή και οργανώσαμε σχέδιο υποδοχής των συμπολιτών μας που θα χρειαστεί να έρθουν την Κυριακή από το Ελευθέριο Κορδελιό, τον Εύοσμο, τους Αμπελοκήπους και τη Μενεμένη. Την ημέρα της επιχείρησης απενεργοποίησης της βόμβας, θα είμαστε από το πρωί στο… πόδι και σε απόλυτο συντονισμό με το επιχειρησιακό κέντρο, όπου αυτό εγκατασταθεί, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Με καλή οργάνωση και πειθαρχία από πλευράς των συνεργαζόμενων φορέων και των πολιτών, σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά».

«Καμπανάκι» συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ-Δεν επαρκούν τα ασθενοφόρα για την εκκένωση της Κυριακής

«Γκρίζες ζώνες» όσον αφορά τον σχεδιασμό της επιχείρησης εκκένωσης της περιοχής σε Εύοσμο-Κορδελιό και Αμπελόκηπους-Μενεμένη λόγω της βόμβας βλέπουν οι συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά το κομμάτι της μεταφοράς αρρώστων και ηλικιωμένων που θα γίνει με ασθενοφόρα.

«Ακόμη δεν έχουμε σαφή εικόνα για το πόσους θα μεταφέρουμε και πού. Φοβόμαστε ότι μπορεί να μη φτάσουν τα ασθενοφόρα της Θεσσαλονίκης. Χρειάζονται ενισχύσεις», είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αν. Κουκουρίκος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε σύνολο 30-40 ασθενοφόρων, τα 15 πρέπει να διατεθούν στην εκκένωση οπότε τίθεται ζήτημα με την κάλυψη του υπόλοιπου νομού.

Ο κ. Κουκουρίκος ήταν επιφυλακτικός και για το νοσοκομείο Παπανικολάου που τέθηκε σε επιφυλακή, καθώς όπως είπε, απέχει πολύ από την υπό εκκένωση περιοχή.

Όλα τα ζητήματα σε σχέση με την συμμετοχή του ΕΚΑΒ στην επιχείρηση θα συζητηθούν σε σύσκεψη αύριο στην περιφέρεια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε από χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, κατόπιν έγκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, λόγω της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας και της οργανωμένης απομάκρυνσης του πληθυσμού σε ακτίνα 1.900 μέτρων από το σημείο εντοπισμού της στην περιοχή του Κορδελιού.

Η γιγαντιαία και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση για την εξουδετέρωση της βόμβας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού και σύμφωνα με το σχεδιασμό, προβλέπεται η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ απομάκρυνση 62.000 πολιτών που βρίσκονται εντός της ζώνης των 1900 μέτρων.

Προληπτικά και για λόγους ασφαλείας οι κάτοικοι των περιοχών (ολόκληρη η Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού και ένα μεγάλο μέρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου) θα πρέπει μέχρι τις 10.00 το πρωί της Κυριακής να απομακρυνθούν από τη ζώνη και να επιστρέψουν στις κατοικίες τους μετά το πέρας της επιχείρησης. Εντός της ζώνης αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα και λειτουργία μέχρι την άρση της εκκένωσης.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ξεκίνησε τη διανομή ενημερωτικών εντύπων και αφισών πόρτα-πόρτα σε όλες τις κατοικίες της υπό εκκένωσης περιοχής, παρέχοντας οδηγίες για τη διαδικασία της απομάκρυνσης των κατοίκων, τα σημεία των στάσεων για τη μεταφορά με λεωφορεία και τους χώρους υποδοχής.

Σημειώνεται πως για την εξυπηρέτηση και την πληροφόρηση των δημοτών οι υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας και πληροφόρησης των πολιτών:

2313 302100, 2313 302152, 2313 302181, 2313 302135, 2313 302147, 2313 302129, 2313 302144, 2313 302175, 2313 302137, 2313 302153.

Τα μέτρα της Εταιρείας Φυσικού Αερίου λόγω της επιχείρησης για τη βόμβα στο Κορδελιό

Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού για λόγους προστασίας την Κυριακή 12/02/2017 στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) επισημαίνει ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και:

• Συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες Αρχές και ιδιαίτερα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της

• Διαθέτει επιχειρησιακό σχέδιο για να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις κρίσης (Τοπική και Γενική) και όλος ο Εταιρικός μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου

• Διαθέτει σε 24ωρη βάση προσωπικό σε επιφυλακή με κατάλληλα επανδρωμένα οχήματα προκειμένου να ανταποκρίνονται σε περιστατικά Άμεσης Επέμβασης στο δίκτυο φυσικού αερίου.

• Το προσωπικό της Εταιρείας που βρίσκεται σε επιφυλακή θα ενισχυθεί ειδικά για την Κυριακή 12/02/2017, προκειμένου να επιτηρεί τις κρίσιμες εγκαταστάσεις και να είναι έτοιμο να επέμβει σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτηθεί.

• Διαθέτει Τηλεφωνικό Κέντρο Άμεσης Επέμβασης το οποίο λειτουργεί συνεχώς όλο το 24ωρο και το οποίο δέχεται τις τηλεφωνικές κλήσεις που σχετίζονται με τεχνικά προβλήματα και περιστατικά Άμεσης Επέμβασης.Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι :

 10302 (από κινητό και σταθερό με χρέωση)

 800-11-87878 (από σταθερό χωρίς χρέωση)

• Από τις 10:00 το πρωί την Κυριακή 12/02/2017, θα λειτουργεί το εναλλακτικό Τηλεφωνικό Κέντρο Άμεσης Επέμβασης, που βρίσκεται στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Εταιρείας στην περιοχή του Καλοχωρίου, σύμφωνα τις προβλεπόμενες Εταιρικές διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων.

• Θα διενεργηθεί προληπτική απενεργοποίηση παροχών φυσικού αερίου στις οικοδομές που γειτονεύουν με το σημείο της επέμβασης, με πρότερη ενημέρωση των καταναλωτών. Η επανεργοποίηση θα πραγματοποιηθεί με το πέρας της επιχείρησης άμεσα από το προσωπικό της Εταιρείας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω της βόμβας στο Κορδελιό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή αυτή την Κυριακή με αφορμή την μεγάλη επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκεται στο Κορδελιό.

Έτσι από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (12-02-2017) στο πλαίσιο επιχείρησης για την αδρανοποίηση ανευρεθέντων πυρομαχικών στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Για τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους άνω των τρεισήμισι (3,5) τόνων:

Από την 06.00΄ πρωινή ώρα της Κυριακής 12-02-2017 έως την λήξη των αστυνομικών μέτρων απογευματινές ώρες της ιδίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία στα ακόλουθα οδικά τμήματα:

- Στο ρεύμα εισόδου του αυτ/μου Α.Θ.Ε. (Ε.Ο. Αθηνών – Θεσ/νίκης), από το ύψος της συμβολής της με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ (κόμβος Κ-1).

- Στην Περιφερειακή οδό Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Αθηνών (κόμβος Λαχαναγοράς) μέχρι τη συμβολή της με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας (Αερογέφυρα Σταυρούπολης).

- Στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Έδεσσας, από το ύψος της συμβολής της με την Π.Ε.Ο. (65) Θεσ/νίκης – Κιλκίς.

 Για τα οχήματα παντός τύπου:

Από την 10.00΄ πρωινή ώρα της Κυριακής 12-02-2017 έως την λήξη των αστυνομικών μέτρων απογευματινές ώρες της ιδίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορευτεί η στάση – στάθμευση στα ακόλουθα οδικά τμήματα:

- Στο ρεύμα εισόδου του αυτ/μου Α.Θ.Ε. (Ε.Ο. Αθηνών – Θεσ/νίκης), από το ύψος της συμβολής της με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ (κόμβος Κ-1).

- Στην Περιφερειακή οδό Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Αθηνών (κόμβος Λαχαναγοράς) μέχρι τη συμβολή της με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας (Αερογέφυρα Σταυρούπολης).

- Στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Έδεσσας, από το ύψος της συμβολής της με την Π.Ε.Ο. (65) Θεσ/νίκης – Κιλκίς.

- Σε όλες τις οδούς που βρίσκονται εντός της ακτίνας των 1.900 μέτρων από το σημείο ανεύρεσης πυρομαχικών και περικλείονται από τον ακόλουθο οδικό άξονα – σημεία:

οδός Αριστοτέλους (Δήμου Ευόσμου) – Λεωφ. Δενδροποτάμου – Κυκλικός Κόμβος ΚΤΕΛ ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨ - Επαρχιακή οδός Θεσ/νίκης-Καλοχωρίου – Αυτ/μος Α.Θ.Ε. (ύψος Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσ/νίκης) – Συμβολή οδών Πόντου & Μαγνησίας – Συμβολή οδών Ε.Ο. Θεσ/νίκης Έδεσσας & Π.Ε.Ο. (65) Θεσ/νίκης Κιλκίς – Δημοτικοί δρόμοι περιοχής ΕΛ.ΠΕ. – οδός Ορεστιάδος (Δήμου Ευόσμου) – οδός Ρεθύμνου – οδός Παλλήνης – οδός Χανίων – οδός Φερενίκης – οδός Τραπεζούντος – Προέκταση οδού Μαιάνδρου – Περιφερειακή οδός – οδός Σμύρνης – οδός Μακεδονομάχων – οδός Τζαβέλλα – οδός Αριστοτέλους.

 Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών μέτρων η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

- Από την Ε.Ο. Αθηνών - Θεσ/νίκης προς τον αυτ/μο ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ.

- Από την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Έδεσσας προς την Π.Ε.Ο. (65) Θεσ/νίκης Κιλκίς.

- Από το κέντρο της Θεσ/νίκης και την Περιφερειακή οδό προς την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας (οδός Λαγκαδά).

- Από την οδό 26ης Οκτωβρίου προς την Λεωφ. Δενδροποτάμου.

- Και τις λοιπές οδούς περιμετρικά της ζώνης αποκλεισμού των 1.900 μέτρων.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

Παρακαλούνται οι πολίτες να συνεργάζονται με τους ρυθμιστές τροχονόμους και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα οχήματα από τους παραπάνω δρόμους, στους οποίους δεν επιτρέπεται η στάθμευση.

Τα σημεία συγκέντρωσης των κατοίκων σε Εύοσμο-Κορδελιό και Αμπελόκηπους-Μενεμένη

Οι χώροι συγκέντρωσης στους οποίους θα παραμείνουν οι πολίτες μέχρι το πέρας της επιχείρησης στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου είναι οι εξής:

- ΕΠΑΛ (τέρμα οδού Σμύρνης)

- 6ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (οδός Ειρήνης & Μακεδονομάχων)

- Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο & Λύκειο Ευόσμου (οδός Πηνείου & Κολοκοτρώνη)

- 5ου, 8ο & 20ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου (οδός 17ης Νοεμβρίου & Ολυμπιάδος)

-Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ Ευόσμου (οδός Γοργοποτάμου & Εθν. Αντιστάσεως)

- 13ο & 23ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου (οδός 25ης Μαρτίου & Πρωτομαγιάς)

- 9ο & 12ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου (οδός Ζωοδόχου Πηγής & Παπαφλέσσα 18)

- 10ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (οδός Ιθάκης & Ακρίτα 37)

- Κλειστό Γυμναστήριο και Σχολικό Συγκρότημα 11ου & 21ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου (Δημητρίου Καραολή & Χ. Τρικούπη)

- 2ο Λύκειο Ευόσμου (τέρμα οδού Πετμεζά)

-6ο Γυμνάσιο Ευόσμου (οδός Παπάγου & Θεοδώρας)

- 16ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (οδός Πεύκων 2)

Η μετάβαση στους χώρους υποδοχής θα γίνει με λεωφορεία κατά τις ώρες 7πμ έως 9 πμ, όπως και η επιστροφή των πολιτών στις κατοικίες τους μετά τη λήξη της επιχείρησης. Τα σημεία αφετηρίας λεωφορείων για τη μεταφορά των δημοτών είναι τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

- Εκκλησία Τιμίου Σταυρού Διαλογής

- 5η Συνοικία

- Οδός Σκρα (Άγαλμα Παύλου Μελά)

- Οδός Ανδρέα Παπανδρέου (υπόγειο πάρκινγκ)

- 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού (οδός Μουσών)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

- Οδός 25ης Μαρτίου & Μουσών (πάρκο)

- Οδός Μαβίλη (τέρμα λεωφορείων, πλησίον ΙΚΑ)

- Οδός Ξανθίππης & Καλλικράτη (Άνωθεν Περιφερειακού)

- Οδός Κολοκοτρώνη με Νυμφαίου (Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου)

- Οδός 28ης Οκτωβρίου (1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, έναντι γηπέδου Αγροτικού Αστέρα)

- Οδός Δωδεκανήσου με Επτανήσου

Η μεταφορά με τα λεωφορεία θα είναι ΔΩΡΕΑΝ

Τα προτεινόμενα σημεία συγκέντρωσης των πολιτών για τη μεταφορά τους είναι τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ: α)5η Συνοικία β) Διαλογή γ) Κλειστό Γυμναστήριο οδού Παπάγου 40 (όρια με Εύοσμο) δ) Οδός Ανδ. Παπανδρέου μπροστά στο παλιό Δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού ε) Πλατεία Σκρα στο άγαλμα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ: α) Άνωθεν Περιφερειακού διασταύρωση οδών Ξανθίππης με Καλλικράτη β) Διασταύρωση οδών 25ης Μαρτίου με Μουσών πίσω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ γ) οδός 28ης Οκτωβρίου μπροστά από το γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα δ) Οδός Μαβίλη τέρμα λεωφορείων 20, περιοχή ΙΚΑ

5. Τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα του Δήμου μας για τη μετακίνηση του πληθυσμού είναι τα εξής: 3 λεωφορεία των 45 θέσεων το καθένα, 3 λεωφορεία των 20 θέσεων έκαστο και 2 μικρά λεωφορεία για ΑΜΕΑ.

6. Το σύνολο των εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα βρίσκεται την Κυριακή 12/2/2017 σε επιφυλακή. Πρόκειται για περίπου 500 υπαλλήλους οι οποίοι θα βρίσκονται σε υπηρεσία (όχι πόρτα - πόρτα): α) στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας στα σχολεία και γυμναστήρια του δήμου β) Στη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε συνεργασία με την Τροχαία (Δημοτική Αστυνομία) γ) σε επιφυλακή για άμεση επέμβαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δ) Πληροφόρηση και εξυπηρέτηση δημοτών στους χώρους συγκέντρωσης των πολιτών για τη μεταφορά τους με λεωφορεία

Σύμφωνα με τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης τα σημεία όπου θα συγκεντρωθούν οι κάτοικοι την Κυριακή είναι τα εξής:

i. Ανοικτοί χώροι :

α. Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος»

β. Οδός Κυρίμη - χώρος ΟΣΕ

γ. Τέρμα οδού Νικ. Πλαστήρα - αυλή σχολικού συγκροτήματος

δ. Στρατόπεδο Παύλου Μελά

ii. Κλειστοί χώροι :

α. Κ.Α.Π.Η. Μενεμένης

β. Κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ»

γ. Γυμναστήριο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ»

δ. Κατακόμβη Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής

ε. Ιερός Ναός Αναστάσεως του Κυρίου (εντός στρατοπέδου «Μεγ. Αλέξανδρος»)

στ. Σχολικό συγκρότημα 2ου - 4ου δημοτικών σχολείων οδού Κυριακίδη (αυλή - γυμναστήριο - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)

4. Τα προτεινόμενα σημεία συγκέντρωσης των πολιτών για τη μεταφορά τους είναι :

Περιοχή Καζαντζάκη :

- Δ. Γληνού & Μοναστηρίου

- Καζαντζάκη & Μουτάφη

- Μουτάφη & Δέλλα

Περιοχή Δενδροποτάμου :

- Αγίου Νεκταρίου & Κοιμήσεως Θεοτόκου (Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου)

- Α.Τ. Μενεμένης

- Κωνσταντινουπόλεως & Κολοκοτρώνη

Περιοχή Μενεμένης :

- Χατζίκου & Εθν. Αντίστασης (επί Εθν. Αμύνης)

- Σχολικό συγκρότημα Δελφών - Έλλης Αλεξίου

- Επί της οδού Δενδροποτάμου, από οδό Χατζίκου έως οδό Ελ. Βενιζέλου

5. Ίδια μεταφορικά μέσα του Δήμου μας για τη μετακίνηση του πληθυσμού :

- 1 λεωφορείο 52 ατόμων

- 1 λεωφορείο 18 ατόμων

6. Διαθέσιμο προσωπικό του Δήμου για την ενημέρωση κατοίκων πόρτα - πόρτα : όσο απαιτηθεί

7. Λίστα των σχολικών μονάδων εντός της περιοχής των 2 χλμ. :

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

2ο Νηπιαγωγείο Μενεμένης Τέρμα Ικάρου - Άγ. Νεκτάριος Δενδροπόταμος

6ο Νηπιαγωγείο Μενεμένης Δ. Γληνού & Καζαντζάκη

3ο Δημοτικό Μενεμένης Κολοκοτρώνη & Κωνσταντινουπόλεως 58 Δενδροπόταμος

5ο Δημοτικό Μενεμένης Μεγ. Αλεξάνδρου & Αγ. Νεκταρίου 1 Δενδροπόταμος

3ο Γυμνάσιο &

Λυκειακές τάξεις Μενεμένης Κωνσταντινουπόλεως 58 -

Άγ. Νεκτάριος Δενδροπόταμος

8. Λίστα των σχολικών μονάδων εκτός της περιοχής των 2 χλμ., που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως χώροι υποδοχής των κατοίκων :

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

2ο Δημοτικό Μενεμένης Ν. Κυριακίδη 1

4ο Δημοτικό Μενεμένης

1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Νικ. Πλαστήρα 54

2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων

2ο Λύκειο Αμπελοκήπων Νικ. Πλαστήρα 54

1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων

Μίκρυνε η περιοχή εκκένωσης στη Μενεμένη

Σύμφωνα με νεότερη οδηγία του Ελληνικού Στρατού, η απόσταση ασφαλείας μειώνεται από τα 2.000 μέτρα στα 1900 μέτρα. Έτσι μικραίνει η υπό εκκένωση περιοχή.

Συγκεκριμένα:

1. Εκκενώνεται ολόκληρος ο οικισμός Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος). ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

2. Από την περιοχή Καζαντζάκη εκκενώνονται μόνο οι οδοί: Δ. Γληνού ολόκληρη, στην οδό Ν. Καζαντζάκη ΜΟΝΟΝ οι με αριθμούς 2, 4, 6, 8, 10 οικοδομές, στην οδό Μοναστηρίου ΜΟΝΟΝ οι με αριθμούς 242, 244, 246, 248, 250, 252 και 256 οικοδομές,

3. Από την περιοχή της Μενεμένης εκκενώνονται ένα μικρό τμήμα των οδών υπ. Αγγελάκη, Πάροδος Κουντουριώτη, Ν. Κουντουριώτη, Μ. Γουρουφίδου, Έλλης Αλεξίου, και Εθνικής Αντιστάσεως. Πιο συγκεκριμένα από τις ανωτέρω οδούς εκκενώνονται μόνον οι εξής οικοδομές:

(α) στην οδό Υπ. Αγγελάκη οι με αριθμούς 76, 78, 81, 83 οικοδομές,

(β) στην Πάροδο Κουντουριώτη (από Κουντουριώτη έως Τριανταφυλλίδη) οι με αριθμούς 2, 4, 6, 8, 10, 12 οικοδομές,

(γ) Στην οδό Ν. Κουντουριώτη (από Πάροδο Κουντουριώτη έως Εθν. Αντιστάσεως) οι με αριθμούς 61,63, 65, 68,70 οικοδομές,

(δ) στην οδό Μ. Γουρουφίδη (από ύψος Παρόδου Κουντουριώτη έως Εθνικής Αντιστάσεως) οι με αριθμούς 21, 23, 30, 32, 34, 36, οικοδομές,

(ε) στην οδό Έλλης Αλεξίου 36, 38 οικοδομές.

(στ) στην οδό Εθν. Αντιστάσεως οι με αριθμούς 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27 (δηλαδή οι με μόνο αριθμό) οικοδομές.

Κατά συνέπεια με βάση τα ανωτέρω, λόγω περιορισμού της υπό εκκένωσης περιοχής κατά 100 μέτρα, μειώνεται ο προς μετακίνηση πληθυσμός από 10.000 σε 4.000 κατοίκους περίπου.

thessnews.gr


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.