.

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Εθνικούς προδότες χαρακτηρίζει η ΠΕΚ τους 8 Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν τη CETA

Τρίτη χώρα σε ποσοστό αρνητικών ψήφων κατά της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε.-Καναδά (CETA) ήταν η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, μετά τη Γαλλία και την Αυστρία.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ της CETA ήταν 8 (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι), με αποτέλεσμα να εκδώσει εναντίον τους την παρακάτω οργισμένη ανακοίνωση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Στέργιος Κύρτσιος: "Όλοι οι πρόεδροι Κτηνοτροφικών συλλόγων και Ομοσπονδιών της Ελλάδας απαιτούμε την άμμεση διαγραφή των 8 Ελλήνων(;) Ευρωβουλευτών που στην συνεδρίαση της Ευρωβουλής την 15η Φεβρουαρίου ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας CETA!!

Οι συγκεκριμένοι Ευρωβουλευτές είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γωνιά της χώρας μας διότι αποδείχθηκαν ανάξιοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας στο Ευρωκοινοβούλιο!!

Αποτελούν για εμάς εθνικοί προδότες και έτσι θα αντιμετωπίζονται σε κάθε επίσκεψή τους στην ελληνική επαρχία!!

Περιμένουμε λοιπόν από τους αρχηγούς των κομμάτων τους να πράξουν αναλόγως!! Υπενθυμίζουμε δε πως όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας CETA όταν εκείνη έρθει προς επικύρωση στο Ελληνικό κοινοβούλιο θα κριθεί κι εκείνος Προδότης και Ανεπιθύμητος στην ελληνική επαρχία!!

Με 408 υπέρ και 254 κατά και 33 αποχές ψηφίστηκε η CETA

Όπως ήταν αναμενόμενο η εμπορική συμφωνία μεταξύ Καναδά και Ε.Ε. ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017. Ψήφισαν 695 Ευρωβουλευτές: ΥΠΕΡ 408 - ΚΑΤΑ 254 - ΑΠΟΧΕΣ 33.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν για τη CETA:

ΥΠΕΡ


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης.

ΠΟΤΑΜΙ: Γεώργιος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος

ΠΑΣΟΚ: Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ - ΑΠΟΧΗ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΑΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιος Κούλογλου [Ο Κωνσταντίνος Χρυσόγονος ήταν απών. Με έγγραφη επιστολή του δήλωσε ότι θα καταψήφιζε τη CETA αν ήταν παρών]

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Νίκος Χουντής

ΚΚΕ: Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος,

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: Σοφία Σακοράφα και Νότης Μαριάς

Χ.Α.

Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα οι Ευρωβουλευτές που ψήφισαν "κατά" ανά χώρα είναι οι εξής: Γαλλία και Αυστρία (70%), Ελλάδα (55%), Ιρλανδία (60%), Ιταλία κ.ο.κ.

Υπέρ ψήφισαν κατά σειρά οι εξής χώρες: Εσθονία και Κροατία (100% - όλοι Ευρωβουλευτές), Ρουμανία (95%), Σλοβακία - Μάλτα - Λουξεβούργο (80%) κ.ο.κ.


Ν. Παλάσκας: Μην τολμήσουν να ζυγώσουν στα χωριά όσοι βουλευτές την υπερψηφίσουν στη Βουλή

Εν τω μεταξύ με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Ν. Παλάσκας, αφού χαρακτηρίζει κι αυτός προδότες τους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ της φέτας, ζητά να μην ψηφιστεί τουλάχιστο από τους Έλληνες βουλευτές, όταν έρθει η συμφωνία προς κύρωση στο εθνικό κοινοβούλιο, διαφορετικά προειδοποιεί όσους την υπερψηφίσουν να ... μη ζυγώσουν στα κτηνοτροφικά χωριά!

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας

"Η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά την ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο της CETA εκφράζει την οργή και τον θυμό της για τους Έλληνες Ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Μια συμφωνία που ρίχνει στο κάδο των αχρήστων τον αγώνα όλων αυτών που πάλεψαν για πολλά χρόνια για να καθιερωθεί η φέτα ως ΠΟΠ στην Ευρωπαική Ένωση. Σήμερα με την συμφωνία με τον Καναδά θα υπάρχει η immitasion φέτα αύριο με κάποια άλλη χώρα θα υπάρχει μόνο ο όρος φέτα και δεν θα υπάρχουμε εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους ευρωβουλευτές (8 όλοι και όλοι) να αποφασίσουν για τον αφανισμό μας. Ας καθίσουν στις Βρυξέλλες και οι 8 μη πατριώτες και μη έλληνες ευρωβουλευτές με τους παχυλούς μισθούς τους και να μην γυρίσουν ποτέ στην Ελλάδα.

Όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. προστάτευσαν τα δικά τους προιόντα και εμείς που έχουμε ένα προιόν από την αρχαιότητα με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης το παραχωρούμε σε άλλα κράτη. Επειδή χάσαμε μια μάχη όχι όμως και τον πόλεμο, στην ψήφιση της CETA στο ελληνικό κοινοβούλιο όποιος έλληνας βουλευτής ψηφίσει υπέρ της συγκεκριμένης συμφωνίας πέρα από προδότης θα είναι και ανεπιθύμητος στα χωριά μας. Όποιος δεν μπορεί να το κάνει δεν είναι άξιος να κυβερνά και να πάει σπίτι του".

thessaliatv.gr