.

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Νίκη Χρ. Σιδερόπουλου σε εκλογές-θρίλερ

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Χρήστος Σιδερόπουλος είναι ο νικητής των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν προχθες Παρασκευή στα γραφεία του Α.Σ. στην Φιλιππούπολη, καθώς η ομάδα του κατάφερε να εκλέξει 5 συμβούλους έναντι 4 της ομάδας Τρ. Τσινούλη.

Οι εκλογές όπως προκύπτουν και από τα αποτελέσματα ήταν αμφίρροπες, καθώς η εκλογή παιζόταν σε 1-2 ψήφους. Ο αριθμός που εξασφάλιζε την εκλογή στο 9μελές Δ.Σ. ήταν 51-52, στον οποίο κινήθηκαν 7 από τους 9 συμβούλους. Αναλυτικότερα, ο Χρήστος Σιδερόπουλος πρώτευσε σε σταυρούς, καθώς έλαβε 68 ψήφους, ενώ από την ομάδα του ακολούθησε ο Φώτης Παπαδόπουλος 54 ψήφους, οι κ.κ. Τσικόπουλος Τάκης, Μαντώνης Λευτέρης με 52 ψήφους και ο Νίκος Νούλας με 51 ψήφους. Από την ομάδα Τομάτας πρώτευσαν οι Γκανιάτσιας Γιώργος και Ζαφειρούλης Γιώργος με 52 και ακολούθησαν οι Τρ. Τσινούλης, Βαρδούλης Γιώργος με 51. Οι επιλαχόντες (μη εκλεγέντες) είναι οι κ.κ. Γ. Καραΐσκος με 50 ψήφους και ακολουθούν οι Τζιμούρτος Χρ, Γούσιος Λάμπρος, Νανούλης Βαγγ.

Στο Εποπτικό εξελέγησαν οι κ.κ. Δαλαμάγκας Αλέξανδρος, Δημητριάδης Απόστολος, Σταυροθεόδωρος Χρήστος, ενώ επιλαχών είναι ο Αχυρόπουλος Απόστολος. Το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε σώμα, πιθανότατα την Τετάρτη, με τη νικήτρια ομάδα Σιδερόπουλου να μοιράζει τις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και του ταμία, ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα του γραμματέα (δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα την παραχωρήσουν στην Ο.Π. Τομάτας).

Να σημειωθεί ότι από τους 250 εγγεγραμμένους αντιπροσώπους προσήλθαν στην κάλπη οι 195, αριθμός μεγάλος (αφού οι αρχικές προβλέψεις μιλούσαν για 160-170 μέλη), που οφείλεται στην έντονη κινητοποίηση των δύο στρατοπέδων.

Σε δηλώσεις του στην «Ε» ο Χρ. Σιδερόπουλος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι προσήλθαν στην κάλπη και κυρίως αυτούς που τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, χαρακτήρισε «θετικό στοιχείο τη μεγάλη προσέλευση των αντιπροσώπων», ευχήθηκε «αυτό το ενδιαφέρον για τον Συνεταιρισμό να συνεχιστεί και στο μέλλον», ενώ τόνισε ότι «η κάθε Ομάδα Παραγωγών μπορεί να αναλάβει τις δικές της πρωτοβουλίες για να αναπτυχθεί και να πρωταγωνιστήσει στην αγορά, χωρίς όμως να θίξει τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού, σεβόμενη την ελευθερία κινήσεων που αυτός παρέχει».

ΕΝΣΤΑΣΗ

Από την πλευρά της η ομάδα Τσινούλη δεν φαίνεται να αναγνωρίζει το αποτέλεσμα και όπως δήλωσε ο Χαλκιώτης συνεταιριστής θα προσφύγει με ένσταση στο Ειρηνοδικείο, αμφισβητώντας την εγκυρότητα των εκλογικών καταλόγων και κυρίως αυτή με τους ταμειακώς τακτοποιημένους αντιπροσώπους, ενώ ζήτησε και επανακαταμέτρηση.
Γ. Ρούστας (eleftheria.gr)