.

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Αντιδράσεις αγροτών για κουτσουρεμένη επιστροφή πετρελαίου μετά τους συμψηφισμούς

Πιστώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα χρήματα από την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου που αναλογούν για το β΄εξάμηνο του 2013 και το 2014, ωστόσο πολλοί παραγωγοί δεν είδαν παρά ελάχιστα ή και καθόλου χρήματα μετά τον συμψηφισμό από τη ΓΓΔΕ, για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αρκετοί θεωρούν πως έλαβαν "κουτσουρεμένη" επιστροφή ακόμη και μετά τους συμψηφισμούς και αυτό προκάλεσε αγανάχτηση στις τάξεις τους. Σήμερα θα μεταβούν στις τράπεζες για να δουν τι έχει συμβεί, ωστόσο αρκετοί δηλώνουν πως έχουν και πάλι γίνει λάθη, που μένει να διευκρινιστούν.

Οι πρώτες αντιδράσεις των δικαιούχων αγροτών στη Θεσσαλία κάνουν λόγο για ελλιπή πληρωμή η οποία διαμορφώνεται περίπου στο 50% αυτής που ανέμεναν ως υπόλοιπο για τα έτη 2013 και 2014.

Σημειωτέον ότι από πλευράς κυβέρνησης δεν έχει γίνει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση για την συγκεκριμένη πληρωμή, ενώ τις προηγούμενες μέρες οι δηλώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων έδιναν την εντύπωση ότι έχει προβλεφθεί μια πίστωση της τάξεως των 130 - 150 εκατ. ευρώ συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ποσό που αναλογεί στους αγρότες δικαιούχους είναι περί τα 142 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απομένει και η επιστροφή για το έτος 2015, καθώς από το 2016, ως γνωστόν με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου καταργήθηκε το αγροτικό πετρέλαιο.

thessaliatv.gr