.

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

«Πάγωμα» της έκδοσης δασικών χαρτών ζητούν και οι αγρότες

Η έκδοση των δασικών χαρτών έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς ακόμη και ολόκληρα χωριά εμφανίζονται ως δασικές περιοχές σ- αυτούς τους χάρτες. Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν και οι εκπρόσωποι των αγροτών, όσον αφορά το θέμα των δασικών χαρτών, τονίζοντας ότι η χρήση στοιχείων από το μακρινό 1945 δημιουργεί λάθος εικόνα.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Λαρισαίων αγροτών Χρήστος Σιδερόπουλος, το 1945 η χώρα μόλις έβγαινε από τον Β- Παγκόσμιο Πόλεμο και βρισκόταν σε εμφυλιακή κατάσταση με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα να μην καλλιεργούνται. Έτσι λοιπόν από το μακρινό 1945 αρκετές περιοχές έχουν καταστεί καλλιεργούμενες, ενώ από τότε πολλές είχαν εμφανίσει χαμηλή βλάστηση, λόγω της έλλειψης καλλιεργητικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα σήμερα να εμφανίζονται σε αυτές τις αεροφωτογραφίες ως δασικές.

Επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι οι δασικοί χάρτες αποτελούν συνταγματική υποχρέωση και ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προκύψουν, ο κ Σιδερόπουλος προτείνει να υπάρξει πάγωμα της διαδικασίας προκειμένου να έρθουν στο προσκήνιο οι κατάλληλες ρυθμίσεις για να αναθεωρηθούν τα δεδομένα. Από την άλλη όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των αγροτών θα πρέπει να αποσυνδεθεί η διαδικασία από την καταβολή παραβόλων. «Δεν μπορεί κάθε φορά που η ευθύνη είναι του κράτους οι πολίτες να καλούνται να πληρώσουν προκειμένου να καταθέσουν τις απαραίτητες συστάσεις» τονίζει ο κ. Σιδερόπουλος.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)