.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Δύσκολη η κατάσταση στον νομό Λάρισας λόγο του χιονιά

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται στη Θεσσαλία. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, η κατάσταση στον νομό της Λάρισας γίνεται όλο και δυσκολότερη, καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η χιονόπτωση, ενώ υπάρχουν περιοχές και κυρίως ορεινά χωριά που η μετάβαση είναι σχεδόν αδύνατη.

Ενδεικτικά, στο χωριό Σκλήθρο της περιοχής της Αγιάς επιχειρείται με πολλές δυσκολίες το άνοιγμα του δρόμου από εκχιονιστικά μηχανήματα.

Η κατάσταση πάντως είναι πολύ δύσκολη σε όλο τον νομό, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να απομακρύνουν το χιόνι που πέφτει. «Μόλις περνάει το εκχιονιστικό μηχάνημα, ακριβώς μετά από 10 λεπτά το χιόνι καλύπτει όλο το δρόμο. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και το χιόνι είναι ασταμάτητο» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφεριάρχης Π.Ε Λάρισας, Δημήτρης Παπαδημόπουλος.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Λάρισας κατρακύλησε έως και στους -7 βαθμούς, ενώ το χιόνι κάλυψε πλήρως ακόμα και τους κεντρικούς δρόμους, ξεπερνώντας σε ορισμένα σημεία τα 20 εκατοστά.

Οι μετακινήσεις των πολιτών είναι πολύ δύσκολες, ενώ έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός από αυτά προς Αμπελώνα και Τύρναβο.

O δήμος της Λάρισας βρίσκεται σε συναγερμό και κάνοντας λόγο για ιστορικό χιονιά καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ζευγάρι ηλικιωμένων που διαμένει στην παραλιακή περιοχή της Βελίκας του δήμου Αγιάς χρειάστηκε την παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να μετακινηθεί. Όπως έγινε γνωστό οι ηλικιωμένοι αναζητούσαν τρόπο να μετακινηθούν, αλλά αδυνατούσαν να βρουν κάποιο μέσο μεταφοράς, καθώς η μετακίνηση, ακόμα και παραλιακά, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

naftemporiki.gr