.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Αποκλεισμοί στο μπλόκο της Νίκαιας

Οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας συνεχίζουν το καθημερινό πρόγραμμα με δίωρους αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες της Λάρισας προσανατολίζονται να στήσουν μπλόκο με τρακτέρ στα Τέμπη. Από την Κυριακή τρακτέρ του νομού έχουν αρχίσει να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών εν όψει του επίσημου σημερινού ραντεβού, στον κόμβο του Πλατυκάμπου με αγρότες του Κιλελέρ, της Μάνδρας και της Αγιάς, ενώ οι αγρότες από τον Τίρναβο θα βρεθούν, την ίδια ώρα, στο κόμβο της Γυρτώνης.

Οι δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στα σημεία των συγκεντρώσεων θα καθορίσουν και τη δυνατότητα δημιουργίας κεντρικού μπλόκου στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Αγρότες του Τιρνάβου κλείνουν κατά διαστήματα την οδό Λάρισας - Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης του Αργυροπουλίου, ενώ κλειστό επ’ αόριστον και για όσο διαρκούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις εξακολουθεί να είναι το ρεύμα της Ε.Ο. προς Αθήνα και στο μπλόκο της Νίκαιας.

Πάντως, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών της Ελλάδας οργανώνουν κινητοποιήσεις χωριστά από τους αγρότες, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα αναδειχτούν καλύτερα τα ειδικά τους αιτήματα.

Εξάλλου, στις 7 Φεβρουαρίου, με βάση τις αποφάσεις κτηνοτροφικών συλλόγων και των ομοσπονδιών, οι κτηνοτρόφοι προχωρούν σε κινητοποίηση έξω από τις κατά τόπους Περιφέρειες, ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

naftemporiki.gr