.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Κτηνοτρόφοι σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις

Τις αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους κλήθηκαν να πάρουν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη οι κτηνοτρόφοι, καθώς συνεδρίασαν στον Τύρναβο, ζητώντας και πάλι συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Κτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλία αλλά και από άλλες περιοχές, όπως από Λαμία, Γρεβενά και Πρέβεζα βρέθηκαν σήμερα στον Τύρναβο με το ερώτημα των κινητοποιήσεων να αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης, την ώρα που ακόμη καταγράφονται σημαντικές ζημιές εξαιτίας του πρόσφατου παγετού.

«Παλέψαμε και παλεύουμε μόνοι μας» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας, σημειώνοντας ότι πριν από τη σύσκεψη είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος-σύμφωνα με τον κο Παλάσκα-του έκανε γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός ετοιμάζει εξαγγελίες την ερχόμενη εβδομάδα για τους κτηνοτρόφους.

Για μία ακόμη φορά εξάλλου οι κτηνοτρόφοι έστρεψαν τα πυρά τους κατά των αγροτών των μπλόκων των προηγούμενων ετών, θεωρώντας ότι όσα κέρδισαν οι αγρότες πάρθηκαν από τον κτηνοτροφικό κλάδο. «Και το μαφιόζικο πακέτο Χατζηγάκι, και οι εξισωτικές του 206 κατέληξαν από τους κτηνοτρόφους προς τους αγρότες. Αυτό πέτυχαν οι αγρότες με τα μπλόκα και τις συναντήσεις τα προηγούμενα χρόνια και αναφέρομαι σε όλα τα μπλόκα και όχι σε ένα πρόσωπο συγκεκριμένα» τόνισε ο κ. Παλάσκας.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)