.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Θεσσαλίας

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας το οποίο ενισχύεται σήμερα το μεσημέρι με 70 περίπου τρακτέρ από χωριά της Καρδίτσας (Μαραθέα, Άγιο Βησσάριο, Γεφύρια, Κοσκινά, Προάστιο, Μάρκο κ.α.).

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Βαγγελης Μπούτας οι αγρότες πλέον δεν κάνουν πίσω, δεν υπάρχει πισωγύρισμα στα χωριά, μόνον αγώνας, αφού στην επιστροφή τους περιμένει μόνο φτώχεια, λογαριασμοί, χρέη και μιζέρια...

Παράλληλα το μεσημέρι κατά την προσφιλή τους τακτική οι αγρότες θα συνεδριάσουν μετά την άφιξη και των νέων τρακτέρ για δύο περίπου ώρες αποκόπτοντας έτσι και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική οδό (και προς Θεσσαλονίκη), ενώ το απόγευμα από τις 18.00 μέχρι και τις 19.15 οι αγρότες του μπλόκου Αργυροπουλίου θα κλείσουν με τα τρακτέρ το δρόμο Λάρισας- Κοζάνης στη Μελούνα.

Νέα μπλόκα σε Γυρτώνη - Μικροθήβες από Τρίτη
Την ίδια ώρα και στο δεύτερο μέτωπο του νομού Λάρισας, οι αγρότες του Κιλελέρ και του Τυρνάβου συνεχίζουν τις περιοδείες στα χωριά, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο ισχυρή παρουσία των αγροτών στην έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους την προσεχή Τρίτη, με δύο σημεία συγκέντρωσης τρακτέρ: ένα στον κόμβο της Γυρτώνης στον ΠΑΘΕ κι ένα στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων.

Τέλος οι αγρότες του Αλμυρού και του Βελεστίνου φέρονται και αυτοί αποφασισμένοι να στήσουν ένα δυναμικό μπλόκο στον κόμβο των Μικροθηβών την προσεχή Τρίτη.

thessaliatv.gr