.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Κλείνουν επ- αόριστον οι αγρότες το ρεύμα προς Αθήνα, στον κόμβο της Νίκαιας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες που διαμαρτύρονται για τα φορολογικά μέτρα που λαμβάνει εις βάρος τους η κυβέρνηση, ενώ από σήμερα το μεσημέρι έχουμε ύφεση των καιρικών φαινομένων στη Θεσσαλία, αναμένουν σοβαρές ενισχύσεις με τρακτέρ στα μπλόκα που έχουν στήσει σε Νίκαια, Μελούνα, Αερινό και Γερακάρι.

Από χθες το μεσημέρι της Πέμπτης αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων έφτασαν στην Νίκαια όπου έκλεισαν επ’ αόριστον την Εθνική Οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Αθήνα,. Το βράδυ παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στρατοπέδευσαν στο σημείο, ενώ για σήμερα προγραμματίζουν δίωρους συμβολικούς αποκλεισμούς και στο αντίθετο ρεύμα.

Μιλώντας χθες βράδυ ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, κάλεσε και τους αγρότες που συμμετείχαν πέρυσι στο μπλόκο των Τεμπών, να δυναμώσουν με τα ταρκτέρ τους το μπλόκο της Νίκαιας, αφού τα προβλήμτα είνια κοινά, ο αγώνας για την επιβίωση κοινός.

"Δεν θα υπάρξει καπέλωμα όπως μερικοί φοβούνται" ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως επειδή τα μέτρα που ψηφίστηκαν πέρυσι θα εφαρμοστούν από φέτος το καλοκαίρι πολλοί αγρότες έχουν εφησυχαστεί και δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει. προέβλεψε ωστόσο ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή τις προσεχείς ημέρες από όλο τον κάμπο, στα μπλόκα...

thessaliatv.gr