.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Κλειστή η Εθνική οδός στη Νίκαια - Μέσω παρακαμπτηρίων η κίνηση στην ΠΑΘΕ

Τουλάχιστον 400 τρακτέρ συγκέντρωσαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες από την Καρδίτσα, τα Τρικάλα και τα Φαρσάλα στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ προηγήθηκε πορεία συμπαράστασης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην περιοχή.

Ο ΠΑΘΕ στο συγκεκριμένο σημείο παραμένει κλειστός στο ρεύμα από Λάρισα προς Αθήνα, ενώ το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτό, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας έχει ήδη προχωρήσει στις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Για δύο ώρες (6-8 μμ) θα κλείσουν σήμερα την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας στο ύψος του Δαμασίου, ενώ οι αγρότες στο μπλόκο του Αργυροπουλίου δεν θα κλείσουν το δρόμο προκειμένου να διευκολύνουν συναδέλφους τους να πλαισιώσουν το μπλόκο της Νίκαιας, ενώ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρ. Μαρούδας, , σημείωσε ότι στις επόμενες ημέρες αναμένονται περαιτέρω ενισχύσεις με τρακτέρ, χαρακτηρίζοντας ως ανασταλτικό παράγοντα τον καιρό αλλά και την κυβερνητική προπαγάνδα. «Όσοι υποστηρίζουν ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν θα πληρώσουν, λένε ψέματα. Χάνουμε πολλά χρήματα από τις τσέπες μας και λόγω του φορολογικού, του ασφαλιστικού αλλά και του κόστους παραγωγής. Ακόμη και ένας αγρότης που έχει μηδενικό εισόδημα, αν έχει στην κατοχή του ένα Ι.Χ., ένα σπίτι, παιδιά και ανοιχτό δάνειο στην τράπεζα θα πληρώσει φόρο λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΠΑΘΕ
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, σήμερα Πέμπτη (26-01-2017), από ώρα 14.30΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον κόμβο Νίκαιας του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] μέχρι τη διασταύρωση Κιλελέρ [Χ/Θ 329+400].

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
1. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].
2. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [ Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα 2410 -683168, 2410-683169,2410-741253.

thessaliatv.gr